В средното училище на град Ханджоу бе инсталирана експериментална компютърна

...
В средното училище на град Ханджоу бе инсталирана експериментална компютърна
Коментари Харесай

Китайско училище използва разпознаване на лицето за да следи кой внимава в час

В междинното учебно заведение на град Ханджоу бе конфигурирана пробна компютърна система, която в автоматизиран режим може да следи, до каква степен са съсредоточени децата по време на уроците.
Информацията е на Telegraph, който добавя, че към този момент интелигентната система е конфигурирана единствено в една класна стая. Но управлението на учебното заведение има намерение да оборудва по същия метод и останалите. Към сегашен ден тези технологии станаха изключително известни в Китай.

Компютърната система разполага с три камери, сложени над черната дъска и може да дефинира настроението на хората по изражението на техните лица. Ако някой от учениците е заплеснат и не внимава по време на урока, системата изпраща съобщение на учителя, което оповестява, кой от учениците не е деликатен.

Ръководството на учебното заведение смята, че това по никакъв метод не се нарушава персоналния живот на учениците. Но децата не са удовлетворени. „Преди можех на уроците, които не ми харесват, да мързелувам, да чета от другите учебници и даже да поспя. Сега това няма по какъв начин да стане. Тези камери са като чифт мистериозни очи, които непрекъснато ме наблюдават“ – сподели един от учениците.

Интелигентната система класифицира учениците на групи. Това са перспективните, които рядко се разсейват и учениците, които не се стараят.

Ръководството на учебното заведение смята, че по този метод доста може да се усъвършенства качеството на преподаването.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР