В средиземноморските провинции на Турция остават активни поне 13 горски

...
В средиземноморските провинции на Турция остават активни поне 13 горски
Коментари Харесай

В Турция бушуват 13 горски пожара, спасиха ТЕЦ от огъня

В средиземноморските провинции на Турция остават дейни най-малко 13 горски пожара от близо 190, зародили през последната седмица. По публични данни 8 души са починали от началото на бедствието, стотици са ранени.

След повече от 11 часа безспирни старания пожарникари и доброволци съумяха рано сутринта да удържат напредването на пламъците на територията на топлоелектрическата централа „ Кемеркьой “ в провинция Мугла.

Служителите в централата и жителите на близките обитаеми места бяха евакуирани преди този момент благодарение на бреговата защита.



Стотици хиляди тонове въглища са складирани в ТЕЦ-а.

Президентът на Турция Реджеп Ердоган е подложен на все по-силни рецензии за мудна реакция на управляващите и поради това, че Турция не разполага със лични противопожарни самолети.

Той се оправда нощес в телевизионно изявление, че такава рецесия с пожари страната не е преживявала до момента и уточни съответно обстановката в Кемеркьой.

„ Ако даде Господ, ще овладеем тази буря преди да погълне централата изцяло “.

„ Когато такова злополучие сполети Америка или Русия, опозицията поддържа държавното управление. Защо при нас е таман противоположното “, сподели още Ердоган.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР