В средата на седмицата между 14-ти и 21-ви смъртността и

...
В средата на седмицата между 14-ти и 21-ви смъртността и
Коментари Харесай

Витанов даде прогноза до празниците. Лошо и хубаво

В средата на седмицата сред 14-ти и 21-ви смъртността и броят дейни случаи ще доближат местни пикови стойности и се чака бавно да стартират да понижават (вторниците не ги броим).

Много е значимо това понижаване като почне, да не стопира. Това е предпоставката за спокойни Коледни празници. Това написа в обществените мрежи математикът проф. Николай Витанов.

Според него в случай че отново стойностите тръгнат нагоре по стълбата на увеличение на броя на случаите във втората половина на ноември, декември няма да е радостен.

Математикът е изчилил, че базовото репродуктивно число към този момент пети ден е под 1.3. Тази заран е 1.199. Това значи, че  обсега на болестта се уголемява, здравната система е в режим на техническо и кадрово претоварване, само че ще устиска..

„ Писах през вчерашния ден, че дейните случаи се чака да трансферират 110 000 и да тръгнат към 115 000.

За хората на първа линия и шефовете на лечебни заведения - ориентировъчното число за оптималното натоварване на здравната система във връзка с дейни случаи - 125 000 - 130 000. В момента са към 108 000. Можете да се извършите сметката - още 20-на % нагоре от това, което имате.

Извинявайте, че ви го пиша по този начин увъртяно, само че вие ще си извършите сметката, а пък психическото положение на хората ще бъде непокътнато ”, написа математикът.

Проф. Витанов регистрира още една  позитивна вест.

Тя е, че знаците, характеризиращи разпространяването на болестта са спряли да порастват. По думите му са  замръзнаха на място, а този за София-град дори падна и то не малко, което е добра вест. Стойностите обаче са си високи, което демонстрира, че новите случаи няма да намалеят рязко
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР