В средата на 2023-та година магистрала Струма ще бъде напълно

...
В средата на 2023-та година магистрала Струма ще бъде напълно
Коментари Харесай

Завършват АМ Струма в средата на 2023 година

В средата на 2023-та година автомагистрала " Струма " ще бъде изцяло приключена - за това дадоха през днешния ден гаранция министрите на превоза и на районното развиване Ивайло Московски и Николай Нанков. И двамата се позоваха на утвърдените през вчерашния ден от Европейската комисия 628 млн.лв. по Оперативна стратегия " Транспорт ".

Вчера стана ясно, че Европейската комисия отпусна 739 милиона лв. за доизграждането на автомагистрала " Струма ". Комисията е одобрила плана за три сектора: Благоевград - Крупник, Кресна-Сандански и тунел " Железница ".

От Министерството на превоза показаха, че националното съфансиране на плана е 111 млн. лева Парите ще бъдат употребявани главно за Кресненското дефиле.

Регионалният министър Николай Ненков съобщи, че най- дългият сектор от автомагистралата от Кресна до Сандански ще бъде изпълнен предварително до ноември 2018 година Паралелно с автомагистралата ще бъде построена и нужната екологична инфраструктура за другите скотски типове в района, а скоростта по двете резделени платна на оборудването ще бъде лимитирана до 80 км.

Стартът на правата Благоевград - Крупник е даден още през август, а крайният период е 2020 година. За тунела " Железница " през октомври е оповестена социална поръчка, като срокът за построяването му е съвсем три години.
Ивайло Московски - министър на превоза: Отпадна още едно от опасенията на всички наши съперници, които споделяха че Автомагистрала " Струма " няма да бъде приключена и няма да бъде утвърдена апликационната форма.Личната интервенция на премиера Борисов оказа извънредно съществено влияние върху администрацията в Брюксел за одобрение на апликационната форма. Разбира се и напъните на двете министерства. Николай Нанков - министър на районното развиване и благоустройството: Най - радостната вест е, че не както е все още с национално финансиране, а с европейски средства - националните, които до в този момент бяха разходени, ще се сертифицират и възстановят по линия на оперативната стратегия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР