В средата на 2013 година авторитетното френско издание “Екип се

...
В средата на 2013 година авторитетното френско издание “Екип се
Коментари Харесай

През 2013 година Екип направи тази прогноза за Григор Димитров и почти позна

В средата на 2013 година авторитетното френско издание “Екип ” се опита да планува по какъв начин ще наподобява Топ 10 на ранглистата на ATP през 2018-а.

Според прогназата на “Екип ” през 2018 година най-хубавият ни тенисист Григор Димитров ще бъде №1 в света, написа " Спортал ". На второто място е подложен французинът Беноа Пер, а трети е британецът Анди Мъри. Канадецът Милош Раонич е №4, незабавно след него е сръбската суперзвезда Новак Джокович, а десетката допълват Кей Нишикори (Япония), Бърнард Томич (Австралия), Ернестс Гулбис (Латвия), Йежи Янович (Полша) и Джак Сок (САЩ).

Разбира се, ние се надяваме прогнозата на “Екип ” да се сбъдне... или най-малко частта за хасковлията, въпреки че би трябвало да се случат доста неща, с цел да успее международният №3 сега Димитров да стъпи на върха. Интересното е, че титаните Рафаел Надал (Испания) и Роджър Федерер (Швейцария) - единствените тенисисти, които са пред 26-годишния Григор в ранглистата сега, са оставени от изданието отвън Топ 10. А и кой би си помислил, че двамата ще стартират 2018 година надлежно като първи (Надал) и втори (Федерер) в света? Трябва да се означи, че единствено две от посочените през 2013 година от " Екип " имена ще стартират 2018-а в Топ 10 (Димитров и Сок).

Британският уебсайт metro.co.uk напомня за тази прогноза на “Екип ” и на собствен ред прави предугаждане по какъв начин ще наподобява Топ 10 през 2022 година. Според прогнозата на уеб страницата Григор ще е втори в света, а лидер в ранглистата ще бъде 20-годишният сега немски суперталант Александър Зверев, който към днешна дата e №4, като беше достигнал и до третото място. 

От Metro предвиждат, че 18-годишният към днешна дата канадски левичар Денис Шаповалов ще бъде №3 през 2022-а, а неговият съотечественик Фелик Ожер-Алиасим ще бъде четвърти. 17-годишният Ожер-Алиасим е 159-и в международната класация сега, с повече от 100 места зад Шаповалов, който 51-и. Останалите представители на Топ 10 след 5 години, съгласно Metro, ще бъдат: Доминик Тийм (Австрия), Ник Кирьос (Австралия), Новак Джокович (Сърбия), Андрей Рубльов (Русия), Давид Гофен (Белгия) и Хюн Чун (Южна Корея).

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР