В специализираните магазини и в търговската мрежа лесно се намират

...
В специализираните магазини и в търговската мрежа лесно се намират
Коментари Харесай

Как да направим домашен шампоан за кучета

В профилираните магазини и в комерсиалната мрежа елементарно се намират шампоани за кучета. Много притежатели на кучета обаче споделят, че нямат доверие в препаратите за измиване на кучешка четина, тъй като считат, че съдържат прекомерно доста химически съставки.

А всички знаем, какъв брой значимо за животното е, шампоанът му да е безопасен, защото то ближе козината си и синтетичните субстанции, полепнали по нея, могат да навредят на здравето на кучето.

Добрата вест е, че има способи да създадем домакински шампоан за кучета, като по този начин ще знаем какво тъкмо слагаме вътре и дали е безвредно то.

Ето няколко елементарни предписания за домакински кучешки шампоан.

Рецепта за кучешки шампоан с оцет

 Кучешки шампоани

Необходими са ви единствено три елементарни съставки – ябълков или винен оцет, елементарна вода и сапун с натурален генезис. В половин литър вода настържете от сапуна. Уверете се авансово, че в действителност е от натурални и безвредни съставки. Пример за подобен сапун е сапунът със зехтин. Разбъркайте добре, тъй че настърганите частички да се разтворят. След това прибавете половин чаена чаша оцет. Отново разбъркайте и към този момент имате домакински шампоан за вашия питомец. Това не е просто препарат за измиване на козината, а отличен кучешки шампоан против кучешки паразити. За да подейства по-ефикасно той, оставете кучето насапунисано в продължение на няколко минути и по-късно изплакнете.

Рецепта за кучешки шампоан с алое

Второто предложение още веднъж включва скъпата съставна част оцет. Освен нея обаче ще би трябвало да се снабдите с Алое вера гел (може да намерите подобен в аптеките), както и с бебешки шампоан. Той е безопасен за бебешорите, което значи, че няма да навреди и на вашия домакински любим. Отсипете от шампоана една чаша и я смесете с една чаша ябълков оцет. Към нея прибавете една цялостна супена лъжица гел от Алое вера. Разбъркайте добре и използвайте цялото количество еднократно. Тази рецепта е доста подобаваща за кучета с сензитивна кожа, защото растението Алое вера има противовъзпалителни и антибактериални свойства.

Рецепта за кучешки шампоан с овесени ядки

 Шампоан за кучета

Той е предопределен за къпане на кучета с доста раздразнителна кожа. За задачата би трябвало да си купите овесени ядки. Отделете една чаена чаша от тях. Смелете ги на ситно с домашния блендер – належащо е да замязят на брашно. Изсипете ги в огромна купа и прибавете половин чаша сода за самун. Постепенно прибавете литър топла вода и бъркайте, до момента в който получите овесена каша. Тя е доста лечебна за кучетата и облекчава кожните възпаления. Може да капнете няколко капки етерично масло, стига животното ви да не е алергично. Добър избор са лавандулово масло, чаено дърво, розмарин – те работят отблъскващо на паразитите. С готовата примес намажете хубаво върху авансово намокрената четина на животното и изчакайте няколко минути. След това отмийте добре.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР