В социалистическия лагер до 80-те години недоволството от живота и

...
В социалистическия лагер до 80-те години недоволството от живота и
Коментари Харесай

Андрей Фурсов: Какво се крие зад неблагодарността на Източна Европа

В социалистическия лагер до 80-те години недоволството от живота и ръководството става съвсем всеобщо. Има няколко аргументи. Първо, хората не оценяваха това, което имаха. Виждаха фотоси или фрагменти от западни филми - цялостни щандове, 100 типа салами и сирена, фешън дрехи; сравняваха заплатите. В същото време те " не помниха " какъв брой харчи Западът за заплащане на налози (до 50%), " не помниха " за платената медицина и обучение, за кредитното иго, за късата отпуска.

А вкъщи си „ не помниха “ да прибавят към заплатата тези разноски, които системата прави, с цел да обезпечи безвъзмездни медикаменти, обучение и доста други. Когато го усетиха след разрухата, беше прекомерно късно. Както споделя Коранът: " Нека се любуват, тогава ще схванат! "

Днес е ясно: за Русия и Източна Европа десетилетията на социализма бяха най-хубавото време както във връзка с благосъстоянието, по този начин и във връзка с тяхната историческа субектност.

Второ, социализмът е доста по-податливо на рецензия общество. Той постулира обществена правдивост и тъждество, а те просто бяха нарушени в хода на развиването на социализма и превръщането на номенклатурата в квазикласа, задоволяваща материалните си потребности значително на Запад.

Това беше очевидно несъгласие на действителността и прокламираните идеали. А виж капитализмът (и постсъветската действителност в същата Руска федерация, Чехия, България и т.н.), още повече след разрушаването на социализма, няма от кого да се опасява и срами, намерено декларира: да, имаме експлоататорско общество, пазар, конкуренция - оцеляването на най-силните - това е свободата.

Много изказвания, които могат да бъдат направени против социализма, не могат да бъдат направени против капитализма. Какво можеш да кажеш на някой, който постулира: „ Да, подобен съм непрокопсаник! Това е норма! И какво да направя? С други думи, забележителна част от недоволството в социалистическите страни е недоволството от нарушаването на правилата на социализма и глупавата религия, че това може да се поправя с инжекцията на капитализма.

Трето, съвсем всички поданици на Pax Socialistica в една или друга степен се дразнеха от Съюз на съветските социалистически републики, дразнеха се от руснаците - мощните постоянно нервират. Всички - по разнообразни аргументи: поляците - тъй като ги победихме и тъй като, както и да се хвалят, не сътвориха огромна просвета, само че такива, каквито бяха, останаха (и остават) в задните дворове на Запада, до момента в който Русия сътвори велика просвета и империя.

Мнозина – тъй като легнаха под Хитлер, а руснаците освен не легнаха, само че и счупиха гръбнака на Третия райх; Ние имаме Победа - кой различен в Европа я има?

Руснаците са единственият славянски народ от имперски вид, основал сполучлива империя (сърбите също са имперски народ, само че исторически по справедливи аргументи им е било мъчно да успеят). Това контрастира руснаците с съвсем всички славяни, както и всички неимперски нации, които са се озовали в съветската орбита, само че които в никакъв случай не са развили историческа признателност за обстоятелството, че руснаците постоянно са ги защитавали от Запада, на първо място от германците, от тевтонската глутница вълци.

Следователно К. Леонтиев е прав в скептицизма си към „ славянското приятелство ”. " Имперското приятелство " е по-силно. Трябва да помним това, когато доникъде на XXI век. под нападението на милиони араби и негри Европа ще стартира да се пропуква и хората ще се втурнат към Русия за отбрана. Ще би трябвало да „ помним всичко “ – без зложелателство, само че и без страсти, единствено с трезва сметка.

Спрете да спасявате неблагодарниците, които на втория ден след следващото избавяне ни плюят в гърба и стартират да косят „ под Запада “. Когато чуя същите поляци да споделят „ ние сме Западът “, ми се желае да им кажа: „ Кажете това на германците! “

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР