В Софийския районен съд е насрочено четвъртото заседание по делото

...
В Софийския районен съд е насрочено четвъртото заседание по делото
Коментари Харесай

Елена Йончева срещу Бойко Борисов и ГЕРБ в съда: Епизод пореден! Какво ще се случи днешното заседание?

В Софийския областен съд е планувано четвъртото съвещание по делото на депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева против премиера Бойко Борисов и партията, която той оглавява – ГЕРБ.
Йончева разгласи, че ще съди Борисов, по време на предизборната акция, незабавно откакто той сподели на партийно мероприятие в Бургас, че страната е плащала милиони левове за репортажите на журналистката зад граница. Тя отхвърли това изказване и прикани Борисов, ако стане известно в съда, че е излъгал, да напусне политиката.
Искът на Йончева е по член 45 и 49 от Закон за задълженията и договорите и е за 20 хиляди лв.. Той е заведен и против ГЕРБ, тъй като това е партията, упълномощила на Бойко Борисов да оповестява нейните позиции. Това е отговорността на възложителя за дейностите на изпълнителя, изясни пред “Дневник” преди време юристът на Йончева Георги Атанасов.

На последните съвещания стана известно, че премиерът Бойко Борисов нямал достъп до фейсбук профила си и не написа персонално в обществената мрежа. Освен това бяха разпитани очевидци, измежду които и Иван Гарелов, Къдринка Къдринова, доктор Емил Райнов и Виза Недялкова. По техни показания Йончева е експерт в работата си като публицист, не е получавала крупни суми за своите филми и че е изпитала “омерзение и отчаяние” и се е “затворила в себе си” поради изявлението на министър председател.

loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР