В Софийския градски съд се състоя поредното заседание около десетилетната

...
В Софийския градски съд се състоя поредното заседание около десетилетната
Коментари Харесай

Поредно отлагане на делото срещу Вальо Топлото

В Софийския градски съд се състоя следващото съвещание към десетилетната сага против някогашния началник на „ Топлофикация " Валентин Димитров, прочут още като Вальо Топлото.

В правосъдна зала Димитров се яви със своя юрист. Призовано беше и експерт, което да даде още веднъж показания.

На днешното съвещание трябваше да бъдат изчетени пледоариите. След 20-минутно съвещание обаче, беше планувана нова дата – 13 юни. Причината – изчезнал писмен отговор от страна на " Топлофикация ".

Сагата стартира през 2006 година, когато Валентин Димитров е упрекнат, че в интервала 1999 - 2003 година е нарушил валутното законодателство при осъществяването на покупко-продажби в Австрия за над 432 000 $.

Първоначално Димитров даже бе наказан на 14 години затвор. През 2012 година Софийският апелативен съд го оправдава дружно с още двама подсъдими, откакто одобри, че няма заобикаляне на Закон за обществените поръчки при подписаните контракти с „ Шибър ", тъй като имало договорености на страната с Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) и със Световната банка (СБ), а т ърговете са били извършени по правила на банките. -->

Година по-късно Върховният касационен съд върна делото на САС, като се стимулира, че разплащането е ставало с пари на „ Топлофикация “, а не на непознатите банки, което автоматизирано значи, че е трябвало да се съблюдава Закон за обществените поръчки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР