В София се наблюдава безсимптомно протичане на COVID-19 при по-голямата

...
В София се наблюдава безсимптомно протичане на COVID-19 при по-голямата
Коментари Харесай

В София повечето заразени са без симптоми


В София се следи безсимптомно протичане на COVID-19 при по-голямата част от инфектираните, заяви шефът на столичното РЗИ доктор Данчо Пенчев.

От думите му стана ясно, че всички лечебни заведения и ДКЦ-та на територията на София до понеделник ще би трябвало да провеждат коронавирус зони и да обезпечат личен състав за тях.

То раказва и за инспекциите на инспекторите в питейни заведения и заведения за хранене. До през вчерашния ден, от началото на седмицата, са 41 инспекции от началото на тази седмица, формирани са 14 акта. Само през вчерашния ден са направи други 77 инспекции и са написани 20 акта.

Колегите в РЗИ са доста натоварени и от време на време има закъснение, тъй като нямаме физическата опция да достигнем до всички случаи и да правим качествено епидемиологично изследване, изясни още доктор Пенчев. И добави, че „ изявлението “ със инфектиран или контактни не продължава 5 минути, а най-малко час и половина. Когато има положителен, доста скоро контактните от първи ред излизат положителни. Това са хора, които работят в една стая или са в чест контакт с лицето, сподели доктор Пенчев. И добави, че това значи, че ограниченията не се съблюдават – в офисите и в персоналните контакти.

На територията на София все още положителни учебни заведения са 78. Там са открити 114 инфектирани ученика и 49 учители. Тези числа водят след себе си до карантинирането на 3396 възпитаници и 210 учители.

Същата е картината и при детските градини. Има 7 доказани случая на деца, което е довело до карантинирането на 392. 26 случая на чиновници, 51 са карантинирани.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР