В София отвори врати център за безплатни правни услуги. Там

...
В София отвори врати център за безплатни правни услуги. Там
Коментари Харесай

Юрист смята да извършва безплатни услуги на софиянци

В София отвори порти център за безвъзмездни правни услуги. Там хората с ниски приходи, които мъчно могат да си разрешат да платят адвокатски хонорар, научават по какъв начин да защитят правата си. Кметът на регион " Красна поляна ", Димитър Петров, счита, че обсегът на хората, които имат потребност от безвъзмездна правна помощ, е огромен.

" Наясно съм с проблемите на хората и считам, че тази самодейност ще помогне за решаването на техните проблеми, защото обсегът на безплатната правна помощ е извънредно огромен и в тази връзка се отнася особено към домашното принуждение. Смятам, че това е значителен проблем ", разяснява той.

Адвокат Бригита Костова е част от екипа за безвъзмездна правна помощ, от години работи с жертви на домашно принуждение. " За хората, които са потърпевши от домашно принуждение, навременната помощ е извънредно значима. Идеята е доста добра и се надявам скоро да станем налични във всеки регион и да оказваме помощ по всевъзможен метод ", показа юристът.

Председателят на Софийската адвокатска гилдия Стефан Марчев съобщи, че е належащо подобен вид центрове да се основат във всеки регион на София, с цел да може правната помощ да е по-близо до хората.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР