В София и България е тихо и спокойно. Защото на

...
В София и България е тихо и спокойно. Защото на
Коментари Харесай

В София на билбордовете е сатаната, стъпил върху човешки череп

„ В София и България е безшумно и умерено. Защото на билбордовете е сатаната, стъпил върху човешки череп и предлагащ договорка с душите ни. Същият, който въодушевява всички насилия, всички убийства, всички войни, всички нещастия, всички противодействия и спорове, в това число и политическите. Но това не нервира никого. Вече 10 дни билбордовете на лукавия стоят из цяла София. Чувам, че и по провинцията имало. “ Това написа в сайта „ Аутсайдери “ отец Владимир Дойчев в публикацията си, озаглавена „ С общителното подпомагане на нашето безразличие... “ 
Отец Владимир споделя, че той и други хора са писали неведнъж тъжби, само че възмутените жители на столицата по този начин и не получили отговор. Според създателя на материала евентуално по този начин и ще бъде още дълго време или най-малко до момента в който изтече срокът, за който са платени билбордовете. 
Ние православна страна ли сме, както написа в Конституцията? Имаше някои политици, които твърдяха, че са вярващи. Как не им трепна нещо, че отвред ги гледа врагът на Началника? И Той може да се подразни и да ги накаже! Невярващи, а единствено суеверни да бяха, отново трябваше да се притеснят. 
Къде са богословите и за какво мълчат? Или те приказват единствено по църковни въпроси, в случай че казусът е в границите на политическия мейнстрийм? Половината клир размишлява вярно ли е един отец да си постави леген на главата или не. Но очевидно обликът на врага на човешкото избавление не е толкоз животрептящ проблем, колкото духовника, който изживява главата си като неизмити крайници. Може ли духовник да се причастява два пъти на една работа и то като мирянин? Аз пък ви запитвам: за какво да не може? 
Очевидно към този момент всичко може, откакто на празника, обвързван с тържеството на светите икони, пред храмовете в София има демонски изображения в размери в пъти по-големи от която и да е най-голяма икона в който и да е храм!
Според отец Владимир „ имаме такива православни публицисти, които са толкоз велики, че да пишат против дявола им е под равнището. Срещу владици и свещеници може, против дявола – парадокс! Има десетки Facebook групи с християнска устременост, които от най-малкото нещо могат да основат клюка и донос. И това за положителното на Църквата, несъмнено! Но клеветникът-дявол не ги нервира “. 
Постът е време за безмълвие. Ама за молитвено безмълвие, а не за оглушки, когато бъде оскърбявана по този начин брутално вярата ни, напомня създателят на публикацията. 
Що за пост е това, когато мълчиш пред лицето на врага си? Като пристигна антихристът онлайн, отново ли ще се вършим, че нищо не е станало? И в последна сметка, в случай че сме православни, не ни ли е благо да гледаме иконите на Христос и Пресвета Богородица? Не въздига ли това сърцата ни към Рая? И по какъв начин тогава може да гледаме умерено нещо, което ни придвижва в преизподнята? Нямаме ли боязън Божий? 
И в този момент какво? Ще чакаме да избираме… Без да разбираме, че към този момент сме избрали. Равнодушието също е избор. Сатаната стои на престол пред очите ни с общителното подпомагане на нашето безмълвие. И на светската ни религия, която се нервира от хиляди неща, изключително в случай че някой ни настъпи материалния или политическия интерес. Но не и от врага на спасението ни. 
Траем си и си мислим, че сме щрауси, които са забили главата си в пясъка. Ако не обръщаме внимание на билбордовете и се вършим, че не ги виждаме, тях все едно ги няма. Но са там! И за разлика от нас, врагът ни гледа. И нашата равнодушна религия му доставя огромно наслаждение. Ето ви Велик пост, който радва сатаната. Ама не се тормозете, де. Все ще се откри някой да ви успокои, че няма страшно…
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР