В Сочи започнаха преговорите в тесен формат между държавния глава

...
В Сочи започнаха преговорите в тесен формат между държавния глава
Коментари Харесай

Путин и Ердоган се срещат в Сочи

В Сочи започнаха договарянията в стеснен формат сред президента на Руската федерация Владимир Путин и турския му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган, предават РИА Новости и Агенция " Фокус ". Разговорът ще бъде „ изчерпателен и комплициран, няма да се бърза “, двамата водачи ще би трябвало да обсъдят доста тематики, разясни представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти по-рано.

Владимир Путин дефинира обстановката в Сирия като „ комплицирана “ и акцентира, че в тази връзка консултациите му в Сочи с турския президент Реджеп Тайип Ердоган са „ належащи “. „ Ситуацията в района е доста комплицирана. Всички ние разбираме това – акцентира Путин при започване на диалога с Ердоган. – Мисля, че нашата среща през днешния ден, нашите съвещания са доста належащи. “ Лидерът на Кремъл изрази вяра, че „ равнището на руско-турските връзки, което е реализирано сега, ще играе роля за решаването на всички комплицирани въпроси, които са се развили в района “. Той изрази вяра, че срещата в Сочи ще разреши да се намерят отговори на всички въпроси, както в полза на Турция и Русия, по този начин и в полза на всички страни от района. Путин горещо приветства турската делегация и благодари за решението ѝ да пристигна в Сочи. Освен Ердоган в нея са включени министърът на защитата на Турция Хулуси Акар, първият посланик на Анкара Мевлют Чавушоглу, министърът на финансите Берат Албайрак, представителят на президента Ибрахим Калън и шефът на разузнаването Хакан Фидан.

Очаква се главният фокус на диалога да бъде ориентиран към обстановката в Сирия с оглед военната интервенция на Анкара и съглашението на Турция и Съединени американски щати за преустановяване на огъня в северната част на страната, което изтича довечера. Преди началото на договарянията в Сочи Путин назова обстановката на сирийско-турската граница „ остра “ и прикани за разговор.

Ден преди срещата си с Путин Ердоган съобщи, че Анкара ще „ предприеме стъпки “ по проблема Сирия след диалозите си с съветския президент. Турският президент разгласи също, че има намерение да разиска с съветския си сътрудник идната фаза от процеса на основаване на зона за сигурност в Северна Сирия.

Кремъл чака турският президент Реджеп Тайип Ердоган да осведоми президента на Руската федерация Владимир Путин за бъдещите си проекти за военната интервенция „ Извор на мира “. „ Русия желае да разиска обстановката в Североизточна Сирия, по-добре да разбере какво се случва, да получи информация за проектите на Турция и да я съпостави с общите проекти за развиване на политическото съглашение в Сирия “, съобщи представителят на съветския президент Дмитрий Песков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР