В смутните времена на пандемия и настъпващия сезон на гриповете

...
В смутните времена на пандемия и настъпващия сезон на гриповете
Коментари Харесай

При възпалени дихателни пътища ТОЗИ сироп върши чудеса!

В смутните времена на пандемия и настъпващия сезон на гриповете и настинките, е от особена значимост да имаме на разположение способи, с които бързо да се оправяме с възпаленията и болките както в гърлото, по този начин и в цялото тяло. 

Този сироп от бира и дафинов лист сполучливо лекува както кашлица, по този начин и спомага лекуването на бронхита.

Дафиновият лист е ужасно средство при респираторни проблеми поради неговия дезинфекционен резултат и може да се употребява, както като чай, по този начин и като сироп и прави страхотна работа освен при заболели, само че и при пушачи за филтриране на дробовете.

Какво ви би трябвало? 

3-4 дафинови листа

300 мл вода

1 ч.л. мед

Прополис

1 комат лимон

1 лист индрише

Приготвяне:

На ситно накълцайте дафиновите листа и ги накиснете във водата и ги оставете да къкрят към десетина минути, до момента в който 1/3 от нея се изпари.
 Сиропът от салвия - лек за всяка болест! Сиропът от салвия - лек за всяка болест!
Салвията е една от най-хубавите подправки, помагаща при всевъзможни заболявания и съдържа доста калий, калций и натрий. Дори латинското й име...

След това дано престои отново 10 минути, прецедете го и го приемайте по 2-3 пъти дневно, като към него прибавете малко мед, прополис, лимон или лист индрише, с цел да подобрите усета му, само че и свойствата. 

Какво ви би трябвало за сиропа с бира?

100 г захар

500 мл бира

10 огромни дафинови листа
 Домашен сироп за болки в гърлото Домашен сироп за болки в гърлото
Идва есента, след нея и зимата няма доста да закъснее. А това несъмнено са сезоните на всевъзможни настинки и вируси! Много от тях се проя...

Приготвяне: 

Карамелизирайте захарта, до момента в който добие златистокафяв цвят, по-късно залейте с бирата и прибавете 10 натрошени дафинови листа. Използвайте по-дълбок съд, тъй като откакто се разпени бирата, може да прелее.

Оставете още 15 минутки, откакто заври, на слаб огън и откакто се охлади след това прибавете мед, прополис и лимон и по 2-3 пъти дневно, консумирайте по 2 супени лъжици. 

Съхранявайте в стъклена бутилка или буркан в хладилника.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР