В смутните дни, когато основните новини по емисиите са за

...
В смутните дни, когато основните новини по емисиите са за
Коментари Харесай

Добра новина. Събрана е сумата за лечението на майката с близнаци от Пловдив

В смутните дни, когато главните вести по излъчванията са за принуждение и нещастия, е доста значимо да обръщаме внимание и на хубавите неща към нас. А те се случват. 

В деня, в който хората в над 40 града излязоха, с цел да стачкуват против насилието, станахме очевидци на друго удостоверение, че обединени можем да реализираме доста: след репортаж на Btv единствено за броени дни бяха събрани средствата, нужни на Костадинка Канева от Пловдив.

Жената е диагностицирана с множествена склероза и с цел да й бъде осъществена трансплантация на стволови кафези в клиника в Москва, бяха нужни 50 000 евро.

Костадинка е на 45 години и е трудноподвижна, поради което се постанова седемгодишните й близнаци да се грижат за нея.

„ Най-голямата болежка е, че се постанова те да се грижат за мен, а са толкоз дребни “, сподели дамата в репортажа на Бтв, който отключи вълна от съпричастност измежду положителните хора.

Преди 3 години Костадинка схваща за диагнозата множествена склероза. Прикована към инвалидната количка, тя остава на грижите на децата си и майка си. Майка й работи на 3 места, тъй като пенсиите им не стигат.

„ Мечтата ми е да мога да се грижа за децата си “, споделя Костадинка. „ Да мога да играя с тях, да излизаме в парка да ги заведа в учебно заведение “.

След скоростното събиране на средствата в този момент за Костадинка и фамилията й към този момент има вяра, че нещата ще се наредят.

В нов репортаж на Btv дамата показа, че е била изгубила вяра, само че като е видяла, че сумата е събрана, просто не е можела да повярва, че чудото се сбъдва.

Семейството благодари с цялото си сърце на всички, които са им помогнали в този тежък миг.

Сред донорите имало възрастни дами, които отделяли по 2 и 5 лв. от скромните си пенсии, само че желанието им да оказват помощ било прочувствено.

„ Всяка заран и вечер благодаря на Господ, че чудото се случи “, споделя Костадинка. 

Лекарите от клиника в Москва дават вяра за 90 % % усъвършенстване при трансплантация на стволови кафези.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР