В случай, че станем част от следващото народно събрание, трябва

...
В случай, че станем част от следващото народно събрание, трябва
Коментари Харесай

Митева и Каримански с разкритие. Какво ги тегли към парламента?

В случай, че станем част от идващото национално заседание, би трябвало да забележим първо научили ли сме си уроците. Защото доста неточности се направиха и доста поучения трябваше да бъдат извлечени. Около тази тематика се сплотиха Ива Митева и Любомир Каримански, основатели на новата коалиция " Заедно ".

Всеки би трябвало да се направил своята самопреценка и да е потопил егото си. Защото при такива фрагментирани парламенти и в обстановката, в която България се намира към този момент две години – на 2-ри април ще бъде едно дежа вю. Трябва да си дадем ясно сметка, че би трябвало да работим дружно. В този миг на разделяне червени линии не би трябвало да вършим, а по-скоро би трябвало да приказваме за политики, безапелационна бе Митева пред Нова телевизия.
-->
Според Любомир Каримански това, което хората ще получат, е съответно слагане на техните проблеми. „ Освен нашите уроци, би трябвало да забележим и положителния образец от Европа. А той демонстрира единствено едно – че стопанската система и обществените проблеми изместват политическата идеология. Към кого ще гравитираме – в дясно или в центъра -  зависи от това, дали всички ограничения, които сложим като осъществяване на масата – ще бъдат изпълнени ”, акцентира той.

По думите му хората се интересуват главно от битката с високите цени и спекулата. Другата мярка, която е предпочитана за обединението е битката с престъпността, в това число корупцията.

Митева разяснява и новите наказания по листата „ Магнитски ”: „ Тези наказания демонстрират, че има бездънен проблем в България. И за последните 32 години не сме създали кой знае какво. Участвам в процесите от 2001 година. Спомням си, че направихме прекомерно доста промени в правосъдната система, само че отново сме в изходната точка ”.

Тя добави, че нито един от последните 4 Народното събрание не е направил нищо по отношение на използването на световния закон „ Магнитски ”. „ Хубаво е да споделяме и да приказваме за тези наказания, само че дано да забележим и българското ни законодателство ”, акцентира Ива Митева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР