В случай, че ковид вълната затихне рано и хотелите по

...
В случай, че ковид вълната затихне рано и хотелите по
Коментари Харесай

Депутат разкри кое ще спаси летния туристически сезон

В случай, че коронавирус вълната затихне рано и хотелите по морето съумеят да отворят за Великден, ще има добър летен туристически сезон, разгласи пред Българска национална телевизия ръководителят на комисията по туризъм в 47-о Народно заседание Илин Димитров от " Продължаваме промяната ".

Личната прогноза на Димитров е, че новият туристически сезон ще бъде с към 10-15% по-добър от миналогодишния, само че въпреки всичко ще остане с 10-15% по-слаб от 2019 година, когато беше последният сезон преди пандемията.

Според Димитров е обикновено при повишаването на суровините да се покачат и цените на туристическите пакети. Ръстът на енергоносителите от последните месеци най-вероятно ще наложи спомагателна актуализация на офертите на хотелиерите, предизвести той.

Председателят на комисията по туризъм счита, че единственият късмет да бъде избавен секторът у нас е да се намерят разновидности за удължение на летния сезон и през пролетните и есенните месеци. Това може да стане посредством развиването на профилирани типове туризъм като СПА, конгресен туризъм, винени и авантюристичен турове.

Част от хотелиерите към този момент са се ориентирали в тази посока като единствен метод да оцелеят по време на коронавирус рецесията. Това ще донесе позитиви след приключването на пандемията, счита той.

Илин Димитров акцентира, че е належащо да се засилва рекламата на България като туристическа дестинация и да се акцентира на образованието на личния състав в хотелите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР