В Словения властите регистрираха нова опасна тенденция - множество хора

...
В Словения властите регистрираха нова опасна тенденция - множество хора
Коментари Харесай

Словения откри опасна тенденция, свързана с Covid-19

В Словения управляващите записаха нова рискова наклонност - голям брой хора се заразяват преднамерено с Covid-19, с цел да могат по-късно да пътуват свободно като се снабдят със документ, че имат антитела, съобщи БНР.

Според предлагането на Европейската комисия имунизационен документ, който ще е идентичен за целия Европейски съюз, ще се издава освен на тези, които са ваксинирани, само че и на хората, които към този момент са прекарали Covid-19 и имат антитела.

Д-р Матея Логар, началник на щаба към словенското здравно министерство съобщи: “За страдание, виждаме процедура, която е много рискова. Някои хора желаят преднамерено да се заразят с Covid-19. Целта е да се снабдят със документ, че имат антитела. В допълнение оповестява се и за подправени проби “.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
С премахването на рестриктивните мерки случаите на COVID-19 вероятн...

Словенските управляващи предизвестяват категорично, че с увеличението на % имунизирани, документ за изкарали Covid-19 няма да се издава и хората без имунизация няма да могат да се употребяват от придобивките, които произтичат от притежаването на подобен.

В съпоставяне с останалите страни от Западните Балкани, Словения се оправя по-добре с пандемията. 1279 са новозаразените, сочат данните за понеделник, умряли са единствено трима души с ковид.

Стъпка към въвеждането на цифров зелен документ в Европейски Съюз направиха през днешния ден евродепутатите. Дебат за въвеждането на цифров зелен документ в Европейския съюз се организира през днешния ден в Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешен ред към Европейския парламент. На последното си съвещание в края на март евродепутатите взеха решение да ускорят разглеждането на законодателното предложение на Еврокомисията по отношение на документа.

Предстоят договаряния сред Европарламента и Съвета на Европейския съюз, а задачата е да има съглашение през май и документът да влезе в приложимост през юни, съобщи още БНР.

България е измежду 13-те държави-членки, най-вече от Южна Европа, които дават твърда поддръжка за имунизационния документ.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР