В Сливен официално бе открита зала Станка Златева. Залата по

...
В Сливен официално бе открита зала Станка Златева. Залата по
Коментари Харесай

Откриха залата по борба на Станка Златена в Сливен


В Сливен публично бе открита зала " Станка Златева ". Залата по битка, носеща името на двукратната ни олимпийска вицешампионка и петкратна № 1 в света по битка, е с обща застроена повърхност от 1250 квадратни метра и се намира в парк " Юнак ".
Лентата прерязаха легендата Валентин Йорданов, почетен президент на Българската федерация по битка, министър Красен Кралев, кметът на града Стефан Радев, самата Станка Златева, както и ръководителят на земеделската парламентарна комисия Десислава Танева.

Залата е построена и приключена за по-малко от 7 месеца. Първата копка бе направена на 1 март 2017 година в наличието на министър Кралев и Валентин Йорданов.

Министерството на младежта и спорта отпусна 575 000 лв. за създаване на първия стадий на залата в предходния мандат на Красен Кралев. Проектът за създаване на залата е на клуба на Станка Златева. Теренът е общински и е възложен безплатно от община Сливен.

Откриването на залата бе събитие №1 за целия град, а оборудването се оказа малко, с цел да събере всички искащи да участват. Водосвет за здраве и триумфи на младежите, които ще упражняват в залата, отслужи сливенският митрополит Йоаникий.

Тържеството бе придружено с акробатични осъществявания от сливенски клубове и демонстрационен шампионат по битка, в който взеха присъединяване момчетата и девойките, които от година упражняват в Семеен кодекс по битка " Станка Златева ". Надпреварата приключи с финални срещи сред синовете на международния първенец по свободна битка и бронзов олимпийски медалист Радослав Великов - 4-годишните Симеон и Радослав Великови.

" Едва ли е належащо да споделям какво е Станка Златева за българския спорт - съобщи министър Кралев. - Тя постоянно е давала образец със мощния си дух и борбеност. Благодаря на родителите, които са дали децата си да упражняват в нейния клуб. Тя ще им съобщи опита си и ще направи от тях положителни спортисти, само че по-важното е, че ще ги научи да бъдат положителни и стойностни хора. Освен всички останали качества, които има, Станка е доста почтен и обективен човек. "

" Благодаря на Министерството на младежта и спорта и на министър Кралев, че поддържаха концепцията ми за създаване на зала и започнаха да обръщат внимание и на по-малките градове, тъй като от тук потеглят множеството спортисти ", сподели Станка Златева.

Залата ще се употребява главно за подготвителна и спортна активност по битка, само че може да одобри също по този начин надпревари, семинари и спортни срещи. Обектът разполага с място за два тепиха със зона за изчакващи спортисти и треньорска ложа, съблекални, складови пространства, офиси и санитарни възли. Новото оборудване в Сливен е един от шестте национални центъра в програмата на Българската федерация за подготвителни лагери и надпревари.
Изграждането на оборудването е следващата огромна инвестиция на Министерството на младежта и спорта в Сливен. През 2011 година бяха отпуснати средства в размер на 222 000 лв. за реорганизация на покритата лекоатлетическа писта в състезателен комплекс " Сливен ", а през 2015 година - още 93 000 лева за газификация на същата зала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР