В следващия парламент ще работим за изграждането на пътна инфраструктура,

...
В следващия парламент ще работим за изграждането на пътна инфраструктура,
Коментари Харесай

Иванов и Тафров: Магистралата Русе - В. Търново е наш приоритет

В идващия парламент ще работим за построяването на пътна инфраструктура, която е значима не просто за Русе и Велико Търново, а за цяла Северна България, за развиването на района и неговия капацитет.

Това съобщи съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов във видео онлайн във фейсбук от печално известното с множеството произшествия кръгово кръстовище край гр. Бяла. Христо Иванов и лидерът на листата на “Демократична България” в Русе Стефан Тафров потвърдиха уговорката на обединяването да слагат измежду целите и на идващия парламент построяването на автомагистрала или скоростен път Русе - Велико Търново.

“По време на късия мандат на 46-ото Народно заседание обявихме декларация, с което показахме, че ще работим по този проект”, разясни Иванов. И прикани хората да гласоподават за същински скок в икономическото, институционалното и инфраструктурното развиване на страната. Стефан Тафров уточни, че Русе е единственият огромен град, до който към момента не доближава автомагистрала. Дипломатът посочи, че след среща със настоящия министър на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова е станало ясно, че е заварен “страхотен батак след ръководството на ГЕРБ, не са отчуждавани терени и не е имало работа по този път”.

“Русенци се усещат изоставени от страната. Смятат, че тя им дължи този път. Лъже ги от десетки години, че ще го направи. Сега ни споделят, че това ще се случи през 2027 година, само че ние от “Демократична България” считаме, че това може да се реализира и по-рано”, сподели Тафров. И добави, че планът за автомагистралата Русе - В. Търново е част от Европейски кулоар номер 9 и ще се свърже с бъдещата автомагистрала “Хемус”, чието създаване “Демократична България” също се ангажира да поддържа.

“Ангажираме се да оказваме политически напън в идващото Народно заседание по този начин, че да се отделят пари за тази автомагистрала и тя да залегне в бюджета на идващия кабинет “, сподели още кандидат-депутатът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР