В следващите шест месеца имаме две задачи – да направим

...
В следващите шест месеца имаме две задачи – да направим
Коментари Харесай

Кунчев: Безотговорно е да не се ваксинираш

В идващите шест месеца имаме две задания – да създадем почтени избори и да обновим имунизацията, тъй като темпът е муден “, сподели основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев в предаването „ Тази заран “.

„ Хората се опасяват, двоумят се, слушат нелепости, четат неща в обществените мрежи, които ги плашат. Истината е, че в случай че си имал шанса да не се срещнеш с този вирус до момента и имаш четири типа ваксини, и не се ваксинираш – това е тотална безнаказаност “, безапелационен е Кунчев.

По думите му е нужна широкомащабна осведомителна акция с огромен диапазон на участниците. „ Кой който харесва, би трябвало да чуе от него какъв брой е значимо да се имунизираш “, разяснява Кунчев.

„ Насищането в България с ваксини е задоволително огромно. Няма друга европейска страна, в която да решите да се имунизирате и да отидете, и да имате подобен избор. Няма друга такава. Имам позвънявания от сътрудници и познати, които възнамеряват да се върнат у нас, с цел да се имунизират “, сподели Кунчев.

На въпрос дали е трябвало първо да се имунизира възрастното и уязвимо население, Кунчев разяснява, че в множеството западни страни първо са имунизирани рисковите групи и чак тогава всички останали.

По думите на здравния контрольор няма нищо притеснително да се направи проверка на опазването на здравето.

„ Идеята е да се учим от грешките си. Няма метод човек да не допусне неточности, изключително в такава обстановка “, сподели Кунчев.

На въпрос дали са взимани политически решения за сметка на специалисти, съгласно здравния контрольор това не се е случвало до момента.

„ Не ми е желана оставката от Стойчо Кацаров. Аз не виждам и съображение да ми я желае. Засега съм част от екипа “, сподели Ангел Кунчев във връзка спекулации, че служебният здравен министър е изискал да го освободи.

„ Има една засегнатост при хората, които работиха толкоз доста. Има РЗИ-та, в които хората имат 2000 часа ексклузивен труд за предходната година. Това не може да се компенсира “, сподели Кунчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР