В следващите редове ще разберете за свойствата на едни от

...
В следващите редове ще разберете за свойствата на едни от
Коментари Харесай

Съветът на експертите. Какви са чудотворните свойства на вишните

В идващите редове ще разберете за свойствата на едни от най-полезните плодове за лятото, вишните. Те съдържат огромно многообразие от витамини и минерали, в това число витамини А и С, калий, калций, фосфор и други. Консумацията им се свързва с редица изгоди за здравето ни. В галерията ни може да видите няколко положителни аргументи да не пропускате през лятото да си хапвате вишни.

Вкусните вишни са богати на флавоноиди, които са растителни пигменти, настоящи като антиоксиданти и е известно, че поддържат имунната ни система, като се борят с вируси и бактерии. Вишните са изключително богати на флавоноиди, наречени антоцианини. Според редица западни проучвания, тези съединения имат антимикробни свойства, които оказват помощ в битката с бактериите и инфекциите.
-->
Благодарение на своите мощни противовъзпалителни и антиоксидантни полифенолни съединения, съгласно учени, вишните и сокът от тях се считат за потребни за понижаване на възпалението в резултат на интензивни извършения, подкрепят възобновяване при подготовка и облекчават/предотвратяват мускулните болки, пише az-jenata.bg.

И по-точно това са мелатонин и триптофан, като и двете са аминокиселини, за които е известно, че помагат на тялото ни да се отпусне и предизвикват отпущането за сън. Без значение дали ще ги хапнем по този начин или ще им се насладим под формата на сок без добавени подсладители, вишните ни оказват помощ да балансираме съня си.

Като по този метод се счита, че понижават и риска от сърдечни проблеми. Това съгласно западни проучвания се дължи на техните противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Ето за какво, вишните се считат за едни от най-полезните плодове за сърдечносъдовото здраве. Учените считат, че плодовете и сокът от тях оказват помощ за намаление на високото кръвно налягане и холестерола.

Според учени, храните с високо наличие на антиоксиданти, богати на флавоноиди, са отлични за здравето на мозъка, а вишните съдържат равнища на антиоксиданти, сходни на горските плодове, които също са едни от най-хубавите за когнитивната функционалност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР