В следващите няколко седмици предвиждаме интензивни разговори в работните групи

...
В следващите няколко седмици предвиждаме интензивни разговори в работните групи
Коментари Харесай

Търсят консенсус сред засегнатите от тол системата

В идващите няколко седмици предвиждаме интензивни диалози в работните групи и публичния съвет, с цел да стигнем до консенсус, който ще разреши да стартираме тол системата, разгласи шефът Националното тол ръководство проф. Олег Асенов в изявление за бТВ.

„ В сегашния миг да приказваме за съответна дата за пускане на системата е мъчно. Знаем, че крайната дата е 1 март 2020 година Екипът на Агенция „ Пътна инфраструктура “ има голямо предпочитание да стартираме и по-рано, само че най-важното сега е добре да се подготвим и да стартираме гладко и дейно. Това е нашата цел “, уточни Асенов.

„ За мен оптимистичен вид за старт на тол системата е 1 февруари от страна на техническа, организационна и нотификационна среда. Би могло и по-рано, само че не доста по-рано, тъй като има процедури, които би трябвало да преминат. Необходима е нотификация от Европейската комисия за новия обсег на системата, която лишава време, с цел да могат европейските провайдъри също да дойдат, а те ще дойдат едвам след тази нотификация “, добави той.

По думите му все още се работи с последната тестова цена, която е обсъждана на публичния съвет. „ Това е сред 18 и 25 стотинки на километър изминато разстояние за товарен камион над 12 т с 4 и повече оси. При тази цена още при първите проби превозвачите видяха, че дистанцията София – Бургас коства 73 лева Още при първия диалог те споделиха, че може би още е належащо да се разискват цените “, уточни Асенов.

„ В идващите няколко седмици предвиждаме интензивни диалози в работните групи и публичния съвет, с цел да стигнем до консенсус, който ще разреши да стартираме тол системата. Без цени и покритие тя няма по какъв начин да започва “, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР