В следващите дни се очаква циклонът Киара да връхлети и

...
В следващите дни се очаква циклонът Киара да връхлети и
Коментари Харесай

Циклонът „Киара“ идва към нас

В идващите дни се чака циклонът " Киара " да връхлети и нашата страна, само че за благополучие той ще доближи до България в отслабнала фаза. " Киара " ще донесе у нас мощен вятър, дъжд, а в северните елементи на страната и сняг.

Циклонът „ Киара “ ще доближи България отслабен, заяви Анастасия Стойчева, синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология, представена от Фокус. Тя изясни, че въздушната маса ще се трансформира и ще се трансформират характерностите й, минавайки през цяла Европа.

„ Няма да усетим такива мощни ветрове и такива превалявания, каквито през вчерашния ден имаше на Британските острови, а през днешния ден се чакат в региона на Германия и в централноевропейските страни. При нас ще се усили вятърът от запад-северозапад в нощните часове във вторник против сряда. По-късно в четвъртък против петък ще има краткотрайни нахлувания на по-студен въздух в нашата страна “ добави синоптикът.

Анастасия Стойчева сподели още, че дружно със студения фронт ще има превалявания от дъжд, а в северните елементи на страната и Предбалкана се чака сняг, което ще сътвори условия за замръзване. Според нея се чака динамично време и чести промени във връзка с температурите и етапите на превалявания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР