В следобедните часове превалявания и гръмотевици се очакват само в

...
В следобедните часове превалявания и гръмотевици се очакват само в
Коментари Харесай

Ще спрат ли валежите през следващите дни?

В следобедните часове валежи и гръмотевици се чакат единствено в планинските региони от Западна България. В останалата част от страната ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 23° и 28°, на морския бряг – от 21° до 23°.

През нощта преваляванията на всички места ще спрат, а вятърът краткотрайно ще отслабне. Температурите в сряда ще останат без основна смяна – минималните от 9 до 17 градуса, а оптималните – сред 23° и 28°. Ще доминира слънчево време с валежи и гръмотевици основно в планинските региони от страната, на повече места в Западна България. Вятърът ще е слаб, в Източна България – сдържан, от изток.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са от 20° до 22°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще е към 3 бала.

Подходящи условия за туризъм в планините и в сряда – и там ще доминира слънчево време, като се изключи масивите от Западна България, където в следобедните часове тук-там ще превали и прегърми. Ще духа сдържан вятър от изток-югоизток, по най-високите върхове, където оптималните температури ще бъдат към 3 градуса – от юг-югозапад.

На Балканите, превалявания, тук-там интензивни и съпроводени от гръмотевици, ще има в сряда в западните и централните елементи от полуострова.

У нас, в четвъртък и петък валежи и гръмотевици ще има още веднъж основно в планинските региони от Западна България, само че по-късно се покачва вероятността за превалявания и гръмотевични стихии на повече места в страната. Температурите едва ще се покачат, написа Българска национална телевизия.

Етикети: прогноза за времето
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР