В Силистренско отбелязват ръст на острите респираторни заболявания. Регионът е

...
В Силистренско отбелязват ръст на острите респираторни заболявания. Регионът е
Коментари Харесай

Ръст на острите респираторни заболявания в Силистренско

В Силистренско означават растеж на острите респираторни болести. Регионът е на второ място след Благоевград два пъти повече от междинните за страната стойности, разяснява доктор Теодора Начева, шеф на РЗИ.

Силистра е в предепидемична конюнктура. За да бъде оповестена грипна зараза, би трябвало да бъдат достигнати 288 случая на 10 000, разясни доктор Теодора Начева. Най-висока е заболеваемостта във възрастовата група 5-14 години:

" На това равнище няма да предприемем никакви други ограничения, защото все още текат ограничения общи противоепидемични на всички места, в това число и в образователните заведения, които включват маските, дистанцията, дезинфекцията, проветряването ".

Въпреки наклонността на задържане на високи стойности на случаите с Covid-19 - сред 270 и 290 седмично, с ниска претовареност остават леглата в лечебните заведения в Силистра и региона:

" Да, натискът е намалял върху лечебните заведения, до момента в който в доболничната система виждаме, че се задържа едно задоволително високо равнище на обща заболяемост от Covid ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР