В сила остава частичното бедствено положение за населените места на

...
В сила остава частичното бедствено положение за населените места на
Коментари Харесай

Четвърти ден без ток във Врачанско, заканват се да перат в енергото

В мощ остава частичното бедствено състояние за обитаемоте места на територията на община Враца, които са без ток, а тук-там и без вода, оповестява Българска национална телевизия.

В село Върбешница към този момент четвърти ден няма ток и вода. До през вчерашния ден не е бил пристъпен и пътя към Мездра и Враца. Подобна е обстановката и в прилежащите три обитаеми места. Местните поданици се заканиха да си изперат облеклата в енергодружеството.  

Днес за първи път екип на сдружението посети селото в опит да в профил казуса.  

Заради изобилния снеговалеж към този момент трети ден е блокиран пътя сред Кнежа и Бяла Слатина в двете направления. В последните часове има леко оживление в посока Кнежа, само че не и към Бяла Слатина, настояват очевидци.

От АПИ обясниха, че ситуацията на пътя Кнежа - Бяла Слатина е тежка още от неделя, поради съществени снегонавявания.

„ Това е главният път, който организира тежкотоварното придвижване на Северозападна България и това основава съответните проблеми. Пътят, още откогато стартира дъжда, има доста снегонавявания, което наложи прекъсване на товарното придвижване, наложи спомагателна техника за разчистване на трасето и все още към 6 часа сутринта проблеми нямаше ", сподели Десислава Паунова - член на УС на АПИ.

Все още има затворени третокласни пътища в Северна България, оповестиха от АПИ

Хората на място обаче настояват, че проблеми има. Казват, че секторът към Бяла Слатина въобще не е измит.

" Имаше към 4 пръста лед. ТИР-овете са един след различен, натрупват се с всеки час. Не виждам по какъв начин това нещо ще се отблокира дори и в утрешния ден ", споделя Юлиан Бачийски.

Според АПИ ситуацията е тежка, само че пътищата се почистват и обработват по разпоредбите, а компаниите се оправят добре. Мнение, което не се споделя от пострадалите.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР