В сила остава частичното бедствено положение в петте села в

...
В сила остава частичното бедствено положение в петте села в
Коментари Харесай

Бедствено положение в Карловско след 191 литра на квадратен метър

В мощ остава частичното бедствено състояние в петте села в община Карлово, които през вчерашния ден бяха потопени под вода.

Тази заран се чака решение по какъв начин ще продължат избавителните действия за извеждане на бедстващи хора в карловските села, които през вчерашния ден пострадаха най-тежко от наводненията. Без ток, вода и достъп остават жителите в северната част на село Богдан.

В друга степен са потърпевши всички села, които са ситуирани по поречието на река Стряма и притоците ѝ. Причината е, че в планината над Клисура, където е изворът на река Стряма, е паднало най-голямото количество дъжд - рекордните 191 литра на квадратен метър.

Около връх Богдан се образувала така наречен климатична супер клетка - облаци, от които още веднъж се изляло голямо количество дъжд. Тази буря унищожи мостове и пътища и лиши избавителните екипи от аварийни направления. Така жителите на Богдан и Каравелово се оказаха изолирани и се наложи избавяне на десетки хора с хеликоптер. Тежка е ситуацията и в селата Розино, Столетово и Московец.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР