В схватка с полицията влязоха клакьорите на Радев, минути след

...
В схватка с полицията влязоха клакьорите на Радев, минути след
Коментари Харесай

Клакьорите на Радев в схватка с полицията

В битка с полицията влязоха клакьорите на Радев, минути след края на изказването на Борисов. Той слезе пред постройката на Министерски съвет, където се бяха събрали хиляди последователи на ГЕРБ на контрапротест. Привържениците на Радев бяха пред входа на „ Дондуков ” 2. Полицаите, които са без палки и оръжие, стремително заградиха групата на Радевите последователи и настана леко смушкване.

Пет часа към този момент агитката на Румен Радев дюдюка на площада пред „ Дондуков ” 2.  Протестиращи за втора поредна вечер се събраха пред Президентството, с цел да желаят оставка на кабинета. Те започнаха да идват пред постройката към 15.00 ч. Радевата агитка отново се разгласи срещу прокуратурата и основния прокурор, тъй като проверяват съветниците на Радев за шпионаж и търговия с въздействие.

Протестът още веднъж събра Българска социалистическа партия, Да, България, ДСБ, хора на Мая Манолова и ред други опозиционери. Малко преди 18.30 президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова слязоха още веднъж при протестиращите.

" Скъпи сънародници, веселя се, че още веднъж сме дружно, тъй като митингът против българската мафия се трансформира в акция и няма мощ, която да ни спре. Стига да сме мъдри и непреклонни, по тази причина би трябвало да заявим ясно нашите правила. Няма да повторим грешките от 2013 година Няма да се разделяме на леви и десни, на сини и червени, русофили, русофоби, американофили и американофоби, на българи и турци. Както някои в своето изтощение се пробват да се заиграват с етническата карта на България. Не сме тук, тъй като сме идентични, тук сме да защитим свободата си, а да бъдем себе си, първо би трябвало да сме свободни ", съобщи Радев. Той не сподели нито дума за историческото влизане на България в чакалнята на еврозоната, а продължи с разграничителните линии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР