В широки граници бяха минималните температури тази сутрин. Имаше и

...
В широки граници бяха минималните температури тази сутрин. Имаше и
Коментари Харесай

Малко по-топло време днес, валежите спират

В необятни граници бяха минималните температури тази заран. Имаше и превалявания от дъжд, а по най-високите върхове – от сняг. Снежната завивка на Черни връх е 1 см, а на връх Ботев – 2 см.

В околните часове валежите на всички места ще спрат, а облачността в множеството региони ще намалее. Максималните температури през днешния ден ще бъдат сред 16° и 21°, в композиция със слаб, в Източна България и по Черноморието - сдържан североизточен вятър.

През нощта вятърът ще стихне, а в утринните часове на доста места денят ще стартира с понижена видимост. Минималните температури в множеството региони на следващия ден ще бъдат сред 4° и 9°, на морския бряг - сред 8° и 13°, а оптималните - сред 19° и 24°. Ще доминира слънчево време, с повече облаци над Западна България. Вятърът ще е слаб, от юг, с наклонност да се усилва, по-съществено на север от планините.

По Черноморието ще бъде слънчево, само че прохладно, с сдържан южен вятър. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, а температурата на морската вода е от 19° до 21°.

Още по-ветровито ще бъде в планините с сдържан, по билата - краткотрайно мощен вятър. Температурите и там ще се покачват и оптималните по върховете ще бъдат от 4° до 6°.

В околните дни ще бъде доста прохладно със мощен и плевел югозападен вятър ще се придвижва по-топъл въздух и температурите значително ще се покачат. До неделя ще доминира слънчево време, след което още веднъж се чакат превалявания и захлаждане.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР