В схемата участвали и длъжностни лицаПетима са били задържаниОрганизирана престъпна

...
В схемата участвали и длъжностни лицаПетима са били задържаниОрганизирана престъпна
Коментари Харесай

ГДБОП разби „дървена мафия“ в Перник

В схемата взели участие и длъжностни лица
Петима са били арестувани

Организирана незаконна група, която нелегално е добивала и продавала дърва в Перник, е била разрушена от ГДБОП в профилирана полицейска интервенция. Действията на антимафиотите са били под надзора на Окръжната прокуратура в града.

Задържани са били петима души - на 43, 45, 60, 29 и 33 години. При следствието е открито, че в незаконната активност са взели участие и длъжностни лица, които са прикривали нарушителите. Дървеният материал е бил продаван в Перник и региона, открили криминалистите. Първите сигнали за противозаконния рандеман са били получени при започване на тази година. Полицията е следила активността на групата, за чиято незаконна активност към този момент са събрани задоволително доказателства.

На петимата са били повдигнати обвинявания от прокуратурата за проведена незаконна група, за рандеман на дърва без съответните разрешителни и за несъблюдение на служебни отговорности. На “дървените мафиоти ” са наложени разнообразни ограничения за неотклонение - задържане под стража за период до 72 часа, “парична гаранция ” в размер на 7000 лв. и “подписка ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР