В сферата на културата заплатите са унизително ниски, но повишение,

...
В сферата на културата заплатите са унизително ниски, но повишение,
Коментари Харесай

Христо Мутафчиев шокира колегите си! Ново явление в културата

В сферата на културата заплатите са унизително ниски, само че покачване, освен това значимо, следва в общинските културни институти, стана ясно от изявление на ръководителя на Съюза на българските актьори Христо Мутафчиев за Българска национална телевизия.

" Изкуството не се лимитира единствено с артисти, спектакъл. В културното образование на една нация има доста съставни елементи - галерии, библиотеки, музеи, музика и така нататък ", сподели Мутафчиев.
-->
Според Христо Мутафчиев е належащо увеличение на приходите на всички работещи в сферата.

" Средната брутна заплата в столичните общински театри е 1050 лева Поради тази причина на последния диалог с госпожа Фандъкова, тя ни накара да се усмихнем. Защото са заложили в бюджета на в Столичната община 30% нарастване на заплатите на работещите в общинските културни институти. Това решение би трябвало да се гласоподава тези дни в Общинския съвет. Сега остава Общинският съвет да преглътне политическите си планове, мераци и стремежи и да гласоподават в поддръжка на това нарастване ", акцентира артистът.

Той изясни, че като че ли средствата за просвета постоянно остават на назад във времето, тъй като няма огромен напън от работещите в сферата.

" Работещите в областта на културата са интелигентни и възпитани хора, те се занимават с това, за което имат гений. Не им е работата да вървят по митинги и да освиркват властта. Топката е в обществото и във възпитанието на публиката, за което и ние работим ", сподели Христо Мутафчиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР