В сферата на компаниите - тежки замърсители, често има преплитания,

...
В сферата на компаниите - тежки замърсители, често има преплитания,
Коментари Харесай

Сламени хора: Сандов предупреди за преплитания между държавата и фирми замърсители

В сферата на фирмите - тежки замърсители, постоянно има преплитания, при които хора, работили в контролните органи, минават на работа към фирмите. Това разяснява пред Би Ти Ви някогашният министър на околната среда Борислав Сандов.

Той беше поканен да разяснява, която ревизира дали нездравословните излъчвания в 9 компании са били прикривани. " Частно сдружение, което дава отговор за инспекцията на излъчванията на парникови газове на топлоелектрическите централи и топлофикациите в България, е разследвано за хипотетични злоупотреби от Европрокуратурата.

 От 2021 година страната ревизира парниковите излъчвания на тецовете, резултат към момента няма От 2021 година страната ревизира парниковите излъчвания на тецовете, резултат към момента няма

Сандов сподели, че някогашен шеф на отдел в Изпълнителната организация по околна среда, отговаряла за предаването на тези данни към Европейската организация по околна среда, към този момент е лице за контакти на компанията, която е трябвало да ревизира дали излъчванията са регистрирани вярно. Собственикът на компанията пък най-вероятно бил " сламен човек ", тъй като мъчно можело да се допусна, че 27-годишен мъж би съумял да се снабди бързо с толкоз доста контракти.

Друг образец за сходно преплитане, който Сандов даде, е с някогашен шеф на районната ревизия по околната среда в Стара Загора, който към този момент е основен еколог на Топлоелектрическа централа " Брикел ", за инспекциите на който е отговарял като държавен чиновник.

 Проверката в свързваните с Ковачки сдружения е поради допустима машинация с парите за нездравословни излъчвания Проверката в свързваните с Ковачки сдружения е поради допустима машинация с парите за нездравословни излъчвания

Сандов сподели още, че данните, подавани от сдруженията към Комисията за енергийно и водно контролиране за творби ток фрапантно се разграничават от данните, подавани към Изпълнителната организация по околна среда за създадени излъчвания. Същото сподели и По думите на Сандов това значи, че или тези предприятия горят единствено плява, а в същия миг къде отиват въглищата, които се купуват от тези оператори.

Той изрази вяра, че след приключването на следствието на Европейската прокуратура няма да има единствено наказания, свързани с нарушаванията., а ще бъдат потърсени и пропуснати изгоди, тъй като са крити излъчвания за десетки милиони.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР