В сферата на естествената грижа за кожата, маслото от ший

...
В сферата на естествената грижа за кожата, маслото от ший
Коментари Харесай

Масло от ший за лице: Натурален еликсир за сияйна кожа

В сферата на естествената грижа за кожата, маслото от ший за лице се откроява като почитана от времето и универсална съставна част, известна със своите обогатяващи свойства.

Произхождащо от ядките на дървото ший, това масло надвиши културните граници, с цел да се трансформира в главен детайл в рутинните процедури за хубост по целия свят.

Особено известно със своите подхранващи резултати, маслото от ший е намерило своя път към челните редици в грижата за кожата на лицето.

В тази публикация се задълбочаваме в безбройните изгоди от потреблението на масло от ший за лицето, изследваме неговия богат състав, въздействието му върху здравето на кожата и по какъв начин този натурален балсам може да отключи тайната на лъчезарен и ревитализиран загар.

Масло от ший

Кремообразното и ароматно маслото от ший за лице се извлича от ядките, растящи върху дърветата ший в африканските страни.

То е твърдо при стайна температура, само че се топи при контакт с кожата, сходно на кокосовото масло.

И макар че е годно за консумация и се употребява в доста африкански предписания, то се намира най-вече в продуктите за грижа за кожата и косата.

Можете умерено да нанасяте масло от ший върху лицето, устните и тялото си. Някои ексфолианти за тяло и балсами за коса също съдържат масло от ший поради овлажняващия му резултат.

Въпреки това, масло от ший за лице не е най-хубавият вид за кожа, склонна към акне.

Маслото от ший може да запуши порите и да докара до повече пробиви. А тези със себореен дерматит или пърхот би трябвало да отбележат, че дрождите, свързани с пърхота, могат да порастват в маслото от ший.

Суровото или рафинираното масло от ший за лице е по-добро?

Суровото масло от ший е цялостно с витамини и хранителни субстанции, които са потребни за вашата кожа. Рафинираното (или преработено) масло от ший губи някои от главните си хранителни субстанции по време на обработката.

Например има по-малко или никаква канелена киселина, противовъзпалително вещество, в модифицираното масло от ший. Суровото масло от ший нормално е жълто или бежово, до момента в който рафинираното масло от ший е бяло.

Масло от ший за лице – Ползи

Извлечено от семената на дървото ший (Vitellaria paradoxa), маслото от ший се гордее с неповторим състав, който го отличава в областта на грижата за кожата.

Натоварено с есенциални мастни киселини, антиоксиданти, витамини А и Е и други потребни съединения, маслото от шеа служи като мощен овлажнител и бранител за деликатната кожа на лицето.

1. Хидратация и задържане на влага

Едно от главните преимущества на маслото от ший е способността му да овлажнява кожата в дълбочина.

Мастните киселини в маслото от шеа имитират естествените масла, създадени от кожата, което го прави ефикасен емолиент.

Редовната приложимост може да помогне за поддържане и хидратиране на лицето, като се бори със сухотата и лющенето, с цел да разкрие по-гладък и по-еластичен загар.

2. Антиоксидантна мощ

Високата централизация на антиоксиданти в маслото от ший, в това число витамин Е, обезпечава постоянна отбрана против свободните радикали.

Тези свободни радикали, постоянно генерирани от стресови фактори на околната среда като UV лъчи и замърсяване, способстват за преждевременното стареене.

Като обезврежда тези свободни радикали, маслото от ший оказва помощ за отбраната на кожата от оксидативен стрес, намалявайки появяването на фини линии и бръчки.

Козметичните компании постоянно прибавят антиоксиданти (вещества, които пазят клетките) към грижата за кожата срещу стареене. Маслото от ший съдържа два антиоксиданта:

Витамин А
„ Витамин А е от решаващо значение за здравето на кожата. От 70-те години на предишния век използваме ретиноиди – синтетични форми на витамин А – за стегната кожа и понижаване на бръчките.

Действа, като усилва скоростта на възобновяване на кожните кафези, изглаждайки повърхността на кожата. Освен това изглажда кожата, като подтиква производството на колаген, рамката, която защищава кожата ви от провисване.

Витамин Е
Маслото от ший естествено съдържа доста витамин Е. Витамин Е оказва помощ на кожата, като предотвратява увреждането на клетките и покачва влагата.

3. Противовъзпалителни свойства

За хора с сензитивна или раздразнена кожа, противовъзпалителните свойства на маслото от ший могат да бъдат успокоителен еликсир.

Помага за усмиряване на зачервяването, облекчение на раздразнението и поощряване на по-балансиран загар.

реклама

Това го прави подобаващ избор за тези, които се занимават със положения като екзема или розацея.

Маслото от шеа съдържа противовъзпалителни субстанции, които облекчават подуването и зачервяването на кожата.

Хората го употребяват за всевъзможни раздразнения, от слънчеви изгаряния до напукани устни до кожа, която реагира на прекалено много киселинни пилинги или ексфолианти.

4. Подобрено произвеждане на колаген

Витамин А, основен съставен елемент на маслото от шеа, е прочут с това, че предизвиква производството на колаген.

Колагенът е от значително значение за поддържане на еластичността на кожата и попречване на увисването.

Насърчавайки синтеза на колаген, маслото от ший способства за по-стегнат и по-младежки загар.

5. Включване на масло от шеа във вашата рутинна грижа за кожата

Добавянето на масло от ший за лице към вашата рутинна грижа може да бъде трансформиращо преживяване.

Независимо дали е под формата на чисто масло от ший или като съставна част в овлажнители, кремове или серуми, приложението му е елементарно и дейно.

Малко количество е доста потребно, защото маслото от ший се разнася елементарно и попива в кожата, без да оставя мазни следи.

6. Подобрява екзема

Екземата е постоянно срещано кожно заболяване, което предизвиква сърбящи червени обриви. Освен това ви прави податливи на кожни инфекции.

Когато имате екзема, част от казуса е, че нямате задоволително мастни киселини в кожата си. Вашата кожна преграда не е толкоз ефикасна за предотвратяване от дразнители и микроби.

Лечението на екземата включва нанасяне на плътни мехлеми, балсами или кремове за задържане на влагата и отбрана против микроби.

Едно изследване откри, че маслото от ший е по-добро за понижаване на признаците на екзема от петролните артикули, които лекарите постоянно предлагат.

Това може да се дължи на обстоятелството, че маслото от ший съдържа линолова киселина, мастна киселина, която се съдържа в кожата.

Изследванията демонстрират, че линоловата киселина играе решаваща роля в отбраната на кожата и може доста да понижи признаците на екзема.

За хората с екзема е значимо да поддържат кожата си влажна и предпазена. Маслото от ший може да бъде добър вид за доста хора.

7. Осигурява слънцезащита

Маслото от шеа има слънцезащитен фактор (SPF) към три или четири. Той е прекомерно дребен, с цел да предотврати самичък по себе си увреждане от слънцето или слънчево изгаряне.

Но производителите го комбинират с други съставки, с цел да доближат равнища от SPF 15 или по-високи. Освен това получавате всички успокояващи, овлажняващи и анти-стареещи преимущества на маслото от ший.

8. Не провокира алергични реакции

Маслото от ший е безвредно за хора с алергии към ядки. Алергените са протеини. Въпреки че маслото от шеа идва от ядки, то е направено напълно от мазнини, тъй че не съдържа алергени. Освен това никой не е съобщил за реакция към него.

Суровото масло от шеа обаче съдържа латекс. Така че хората с алергии към латекс би трябвало да го заобикалят или да се уверят, че употребяват единствено рафинирано масло от ший.

Какво се случва, в случай че употребявате масло от ший всеки ден?

Редовната приложимост на масло от шеа оказва помощ на кожата да резервира влагата, което я прави мека и гладка. Тъй като е зареден с антиоксиданти и противовъзпалителни сътрудници, той също може да поддържа кожата ви еластична.

Изглаждането на масло от шеа всеки ден има доста изгоди за здравето – плюс това е всекидневен обред, който се усеща добре.

Масло от ший за лице – Обобщение

Маслото от ший за лице, със своята изпитана във времето известност и естествено благосъстояние, се обрисува като страховит съдружник в преследването на сияйна и здрава кожа на лицето.

От интензивна хидратация до антиоксидантна отбрана, неговият холистичен метод към грижата за кожата го прави желан измежду запалянковците на хубостта.

Прегърнете естествената прелест на маслото от ший за лице и разкрийте трансформиращата мощ, която има за лицето ви – чака ви пътешестване към ревитализиран, подхранен и лъчезарен загар.

реклама

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР