В сезона на предколедните партита и банкетинастроението е приповдигнато, но

...
В сезона на предколедните партита и банкетинастроението е приповдигнато, но
Коментари Харесай

13 съвета за оцеляване на служебното коледно парти

В сезона на предколедните празненства и банкети настроението е приповдигнато, само че тези мероприятия крият и известни опасности. Комбинацията от алкохол, стрес от последните задания за годината, свалени задръжки може да докара до неуместно държание, което пък в бъдеще да окаже отрицателно въздействие върху кариерата ви. Затова ви даваме няколко съвета за уместно поведение на офисното коледно празненство.

1. Отидете, даже и да не ви се върви. Добре е да покажете, че сте част от екипа. Останете най-малко час.

2. Поинтересувайте се авансово дали има някакъв дрескод и го спазете.

3. Използвайте празненството като опция да пообщувате с сътрудници, с които всекидневно не си говорите толкоз доста. Връзките могат да са ви потребни.

4. Дръжте се другарски с шефа, само че не прекомерно фамилиарно. Не забравяйте, че на следващия ден още веднъж ще сте в функциите на шеф и зависещ.

5. Хапнете авансово. Не е красива панорама да видиш чиновник, който граби с шепи от храната на празненството.

6. Не говорете за работа и не се опитвайте да подпитвате за бонуси, покачвания и така нататък Не е там мястото.

7. Избягвайте и чувствителни тематики като политика, вяра, фамилно състояние. Под въздействието на алкохола те могат да доведат до съществени разногласия.

8. Знайте какъв е алкохолният ви предел. И не го превишавайте. Когато сте у дома или с другари, можете да се почерпите повече, само че на длъжностен прием това ще направи извънредно неприятно усещане.

9. Не сваляйте сътрудник. На това също не се гледа с положително око.

10. Отпуснете се малко. Въпреки всички изброени досега ограничавания, не бъдете студени и резервирани на празненството. Посмейте се, бъдете обществени, демонстрирайте принадлежност.

11. Кажете " сбогом " на всички, когато си тръгвате, и благодарете на уредниците на банкета.

12. Внимавайте с постовете в обществените мрежи. Помнете, че шефът ви може да ги види на другия ден. Не публикувайте нещо, което може да ви злепостави.

13. Ако идващият ден е работен, отидете в точния момент на работа и се постарайте със дилемите си. Иначе ще разсъните съмнения, че предходната вечер сте прекалили с пийването и купона.

Редактор: Деница Райкова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР