Днес искам да говоря за това какво означава да си

...
Днес искам да говоря за това какво означава да си
Коментари Харесай

Да бъдем добри на Коледа и не само!

Днес желая да приказвам за това какво значи да си добър човек. Да даваш на хората, колкото и да имаш. Да окажеш помощ даже с малко. Да дадеш от благосъстоянието си или от сърцето си.

Да си добър, само че освен по Коледа. Да даваш, само че без да искаш в замяна…

В дълбочина, имам вяра, че всички желаеме да бъдем положителни хора. В нашето естество е да желаеме да оказваме помощ на хората (до известна степен) и обществото се е развило заради съдействието сред обособените хора.

Но като хора, ние желаеме положителното да ни се върне. В по-голямата си част хората в действителност връщат услугата. Но какво ще стане, в случай че не го създадат? Какво става, в случай че приносите, които вършиме, освен за другите, само че и за света, не бъдат приети и оценени? Трябва ли да спрете да давате своя принос?

Не, не би трябвало да чакаме премия. Да си добър човек е твоята премия!

Ако сте благи единствено с хората, когато сте на показ или когато индивидът има някаква обществена стойност за вас, вие не сте същински добър човек. Като общо предписание би трябвало да бъдете толкоз положителни към чистачката, колкото и към президента на компанията.

Не знам по какъв начин се отнасяте към другите, само че помислете дали отдавате тежест на метода, по който се отнасяте към хората въз основа на това кои са те. След деликатно проучване, на мен самата не ми хареса това, което видях, тъй че трансформирах държанието си. Никога не е съвършено, само че постоянно търсете способи да покажете на другите достолепие и почитание, тъй като това е вярното нещо.

Може би ще кажете, че нямате доста каквото да дадете на хората. Не всеки има благоприятни условия да помогне с пари, с храна, с облекла. Но постоянно може да помогнете с почитание, блага дума и усмивка. Винаги може да дадете от сърцето си и да извършите положително!

Преглътнете гордостта си!

Ако можете да се научите да преглътнете гордостта си, ще развиете вътрешен мир и непоклатима основа.

Зад това се крие истината да станеш в действителност добър човек.

Едно от най-трудните неща в света е да знаеш, че правиш вярното нещо и живееш по верния метод, без да го излагаш на показ, за ​​да може всеки да знае какъв брой добър си.

Вашето възприятие за значимост и потребност да се почувствате приети за вашия принос може в последна сметка да бъде вашето проваляне. Просто не очаквайте нищо в подмяна. Правете положително и ще се почувствате доста по-добре.

Ще погледнете обратно, знаейки, че сте живели добре и сте създали животът на някой по-добър.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР