По времето на социализма децата са били изненадвани с желания

...
По времето на социализма децата са били изненадвани с желания
Коментари Харесай

Кога се подаряват подаръците за Коледа?

По времето на социализма децата са били изненадвани с стремежи подарък на Нова година, когато в действителност се е чествало посрещането на Дядо Мраз. В днешно време познатият на всички белобрад дъртак е прочут като Дядо Коледа. Той ни посещава вечерта след Бъдни вечер и оставя подаръците под елхата.

Редно е подаръците да се разменят и подаряват рано заран на Рождество Христово – това е традицията, която бива спазвана през днешния ден.

Дали обаче някой от вас подозира от къде в действителност потегля този бит и по кое време се трансформира в всеобща процедура? Именно през днешния ден ще ви разкажем за това.
Кога размяната на дарове се трансформира в всеобща процедура? Грешките, които позволяваме на КОЛЕДА
Най-прекрасният и най-светъл празник от годината наближава. Остават броени дни до Коледа. По това време от годината всеки се потапя в у...
Прочети повече
Още през 18 век, когато Коледата се трансформира в фамилно празненство, хората стартират да си разменят дарове, като главната концепция на този жест е да се породи неспокойствие, наслада и позитивни страсти. Дори доста от фамилиите са си измисляли най-разнообразни игри, свързани с откриването на самия подарък. Така поднасяте се е превръщало в развлечение, съпроводено от смях.

Преди Втората международна война е имало и различен бит, още веднъж обвързван с подаряването на дарове. Производителите на разнообразни артикули, било то мляко, месо и други, обикаляли из покрайнините и продавали стоката си. Като бакшиши те получавали празнично украсени кутии за Коледа. Не след дълго тази благородна концепция бива комерсиализирана и размяната на дарове се трансформира в традиция, спазвана от милиони, а даже и милиарди хора по света.

Без значение каква е вашата персонална мотивация за избор и покупка на подарък, то правете го с готовност и от сърце. Подарък, поднесен с обич и внимание, в никакъв случай не се не помни, без значение от материалната му стойност.

Насладете се на празничните дни и ги прекарайте с най-любимите си хора – те са вашият скъп подарък!

Още от КОЛЕДЕН ДУХ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР