В серия от срещи в Брюксел по повод готвените промени

...
В серия от срещи в Брюксел по повод готвените промени
Коментари Харесай

След призива на кмета Галина Стоянова, България има шанс да защити розовото си масло в ЕП


В серия от срещи в Брюксел във връзка готвените промени от Европейска комисия, засягащи производството на етерични масла, взе участие кметът на Община Казанлък Галина Стоянова. Днес тя се завърна от работното си посещаване, което бе по покана на евродепутата Андрей Новаков и акцентира, че всички срещи, които са провели, дружно с госпожа Десислава Танева, в белгийската столица, са били навременни и са минали в разискване и търсене на разновидности за отбрана на поминъка в Долината на розите.

☝️В хода на диалозите с евродепутатите Андрей Новаков, Емил Радев и Асим Адемов бе решено Десислава Танева, взаимно с специалисти и кметовете от Долината
-->
✅ да създадат българските предложение за корекции в Регламента CLP.  За задачата имат единствено 10 дни- срокът, който е сложила гръцкият докладчик по регламента Мария Спираки,

защото този Регламент ще се преглежда в Екологичен потенциал през месец май т.г.

✅ Евродепутатите от българска страна ще създадат най - трудното- сливане на сътрудниците си евродепутати от Франция, Италия, Испания, като най- наранени от готвените промени страни.

✅Готвят се промени и в различен Регламент - REACH, който се отнася до приравняването на дребните и междинни производители към огромните производители в частта “контрол ” и “регулация ” на химически вещества, като този Регламент следва да се преглежда в Екологичен потенциал през месец септември т.г.

☝️С схващане и съответни задължения към решение на казуса се ангажира и българският еврокомисар  Мария Габриел, и вносителя на Регламентите СLP I REACH в Екологичен потенциал Мария Спираки, които показаха и своята поддръжка.

⚠️ ”Имам уверението на всички, с които се срещнах, че ще създадем каквото би трябвало, с цел да не пострада не просто един отрасъл, а един от националните ни знаци ”, разяснява кметът на Казанлък Галина Стоянова при завръщането си в страната.

Тя бе и първата, която ☝️ обърна внимание на рисковете от смяна в европейските Регламенти и която ясно даде да се разбере, че ще работи в посока опазване на националния знак на България - розата, и производството на български етерични масла.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР