В секциите в страната с над 300 избиратели ще може

...
В секциите в страната с над 300 избиратели ще може
Коментари Харесай

Последно: Гласуваме машинно и с хартия

В секциите в страната с над 300 гласоподаватели ще може да се гласоподава и с бюлетина, и с машина, а не както бе записано в този момент - единствено с машини. Това взеха решение депутатите с признатите промени на второ четене в изборния кодекс.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ сподели, че дебатът трябвало да се състои преди да се вършат измененията в ИК, само че той не се състоял. Според него имало опит за налагане на ИК, който отстъпвал от демократичността на изборите.

„ Всички в залата желаеме идващите избори да се поведат в естествена среда, да бъдат почтени и транспарантни “, добави той.

По думите му имало установени недостатъци на изборите, като големия брой недействителни гласове и сбърканите секционни протоколи.

Карадайъ изиска да се приключи дебата по точката за ИК, само че предлагането му не бе подкрепено. Според него сега сме се намирали в политическа рецесия и трябвало да се подходи съществено към идните избори, които най-вероятно щели да бъдат предварителни. 

Той подлага на критика изпълнителната власт, че с цялата си мощност не осигурила машините, а през днешния ден прехвърляла пълномощията на ЦИК, която нямала нужните запаси.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР