В сегашната ситуация пазарните механизми не работят. По време на

...
В сегашната ситуация пазарните механизми не работят. По време на
Коментари Харесай

Социалисти: Не е нормално богатите да стават по-богати, а бедните по-бедни

" В сегашната обстановка пазарните механизми не работят. По време на рецесия е належащо да има държавна политика и строга регулация, тъй че бедните хора да не стават все по-бедни, а богатите-все по-богати. Не е обикновено питателните артикули да влизат в комерсиалните вериги на 5 лева на кг, а да се продават на почти сред 18-20 лева на кг. Трябва да има предел на тези надценки, не може надценката да бъде над 30-40% ", съобщи на среща със социалисти в Дряново лидерът на листата на Българска социалистическа партия за Габрово и Пазарджик Драгомир Стойнев. Той даде образец с дребните обитаеми места, където комерсиалните вериги са в монополно състояние и няма толкоз дребни магазини, които да могат да се съревновават с тях.
В диалога взе участие и вторият в листата Валери Митов, член на Националния съвет и регионален ръководител на Българска социалистическа партия, третият в листата Желязко Великов, регионален ръководител на Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия и осмият в листата Пламен Обрешков, ръководител на ФК " Локомотив ".
" Българска социалистическа партия е за спокойно решение на спора в Украйна. България може да бъде гласът на разсъдъка и да  основател на политика за дълготраен мир. Но това не може да се случи, в случай че ние продължаваме да поддържаме политиката на наказания и изпращане на оръжия, които задълбочават рецесията, а не я вземат решение ", съобщи пред гласоподаватели в клуб " Русофили " лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " в Монтана Стоян Мирчев. На срещата бяха припомнени дълбоките исторически и културни връзки на българския и съветския народ. В диалога бяха разисквани и проблемите на района, свързани с ширещата се беднотия, екологичния риск към желанието на служебното държавно управление да строи фотоволтаичен парк в язовир " Огоста ", както и неналичието на съответен превоз сред селата. Българска социалистическа партия има проект за Северозапада и за всички изоставащи райони на България, напомни Мирчев. 
Водачът на листата в Стара Загора Георги Гьоков и  претендентите за депутати Неделин Марков и Сашо Лозанов, Донка Черковска, ръководител на Областния клуб на ветераните и социалисти, се поклониха  пред паметта на починалите в борбата с жандармерията преди 81 години край  село Кирилово. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР