В седем британски университета вече има потвърдени случаи на коронавирус

...
В седем британски университета вече има потвърдени случаи на коронавирус
Коментари Харесай

Коронавирус в 7 британски университета, наказват студенти заради купони

В седем английски университета към този момент има доказани случаи на ковид и десетки студенти са сложени под карантина. Част от тях са взели участие в противозаконни празненства в зали на кампуса и се е наложило да бъдат разгонвани с защита.

Такъв е казусът в университета “Сейнт Андрюс” в Шотландия, където четирима студенти са инфектирани, а на други 40 е подредено да се самоизолират в стаите си в общежитието за 14 дни, откакто са купонясвали дружно предходната седмица. Случаи на ковид има още във вузове в Единбург, Глазгоу, Стърлинг, Оксфорд, Бат и Манчестър.

От управлението на Манчестърския университет оповестиха, че към този момент са наложили дисциплинарни санкции на студенти, които не извършват рекомендациите за обществена отдалеченост, а сътрудниците им от Оксфорд предизвестиха, че подхващат решителни дейности и не изключват да се стигне и до експулсиране при повторни нарушавания.

Заради отварянето на университетите тази и идната седмица се чака придвижване на над милион младежи във Англия. В страната дойде и първият чартър с младежи от Китай, проведен от университет. Ще има такива и от Индия и Африка, защото студентите отвън Европейски Съюз носят доста по-големи доходи на вузовете.

Междувременно министър председателят Борис Джонсън разгласи, че страната е пред втора вълна на епидемията и прикани всички, които могат да работят от у дома, да го създадат. Засега учебните заведения, университетите и заведенията остават отворени, само че последните ще могат да работят единствено до 22 часа.

Въвежда се санкция от 200 паунда за неносене на маска и за събиране на повече от 6-има души на едно място. На полицията се дава право да желае помощ от армията, в случай че не съумява да наложи нужните ограничения. Джонсън призна, че се пробват да избегнат ново тотално блокиране на страната. Затова новите ограничавания ще би трябвало да работят най-малко 6 месеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР