В съвременния свят дигиталните умения са не само обща култура,

...
В съвременния свят дигиталните умения са не само обща култура,
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Дигиталните умения са богатство, чичко Гугъл знае всичко!

В актуалния свят цифровите умения са освен обща просвета, само че и благосъстояние, сподели министър председателят Бойко Борисов по време на формалния старт на програмата „ Grow with Гугъл ". Гугъл знае всичко. Спорим ли за нещо, чукни в Гугъл и го ревизира, сподели министър председателят. По думите му светът върви с толкоз ускорени темпове, че даже не можем да го асимилираме.

Всеки месец има нови и нови приложения. Младите хора, те не гледат даже и телевизия, всичко е на телефоните. В доста страни към този момент се приказва за градски превоз и самолети без присъединяване на хора, съобщи министър председателят Борисов. Той уточни какъв брой значимо е образованието и акцентира, че за това са решили да усилят двойно учителските заплати. Не можем да смогнем да подготвим учебници, които стават и цифрови, уточни той.

Коренно би трябвало да се влага, с цел да се променяме, в случай че желаеме да сме конкурентоспособни, уточни той. Трябва да отговорим на тези провокации. Убеден съм, че ще сме водещи в нашия район. Трябва да създадем такива условия в България, заплащането и приходите да са такива, че знаещите хора да си останат тук, сподели Борисов.

Той означи, че в дневния ред на идните срещи на високо ниво участва тематиката за дигитализацията на Западните Балкани, наред с инфраструктурната съгласуваност, което ще разреши задържането на младежите в района.

Премиерът осведоми, че му следва през днешния ден среща с отрасловия еврокомисар по тематиката " превоз ", като съобщи, че чака да има " много тежки диалози ". Нашите водачи, които работят в Европа, са положителни и доста западни компании, биха желали да ги имат в техните компании, посочи министър председателят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР