В същото време властите на Запорожка област допускат възможни провокации

...
В същото време властите на Запорожка област допускат възможни провокации
Коментари Харесай

В Запорожката АЕЦ идва ревизор: Директорът на МАГАТЕ ще посети Запорожка област

В същото време управляващите на Запорожка област позволяват вероятни провокации от Украйна по време на визитата на делегацията на МААЕ в АЕЦ

ВИЗИТА ПОД ОБСТРЕЛИТЕ

Все отново Международната организация за атомна сила образува група от специалисти за посещаване на Запорожката атомна електроцентрала. Визитата е планувана за тази седмица.

Делегацията ще включва 13 специалисти отпред със самия шеф на МААЕ Рафаел Мариано Гроси. Но измежду тях няма да са американците и британците. По думите на The New York Times, това е било искане от съветската страна - представители на " вражески " страни да не бъдат включени в листата на инспекторите. В противоположен случай, оповестява изданието, групата просто няма да бъде позволена на територията на ЗАЕЦ.

Междувременно Киев продължава с провокациите. Съгласно данните на съветското министерство на защитата, дневно са регистрирани приблизително по два обстрела на територията на станцията от украинската артилерия:

- Изстреляни са девет снаряда, три от които са паднали в региона на специфичната постройка, където се съхранява новото нуклеарно гориво и твърдите радиоактивни боклуци.

- един снаряд е паднал в региона на 6-ти енергоблок, а други пет - пред помпената станция, която обезпечава охлаждането на този реактор. Имаше щета на тръбопровода.

- Обстрелът е осъществен от региона на селището Мариевка, Днепропетровска област.

- По време на контрабатарейната битка, частите на въоръжените сили на Украйна бяха потиснати с ответен огън.

- Радиационната конюнктура в региона на АЕЦ остава естествена.

ДЕМИЛИТАРИЗАЦИЯ НЯМА ДА ИМА

Киев продължава систематичната си работа за разстройване на визитата на делегацията на МААЕ, сподели в изявление за Радио КП Владимир Рогов, член на военно-цивилната администрация на Запорожка област.

- Продължават да настояват, че " не можете да отидете там, там е рисково, обстановката е неконтролируема ".

- А запорожците чакат ли идването на " гостите " от МАГАТЕ?

- Имаме съвсем 10 хиляди души, подписали отворено писмо до управлението на организацията. Ясно се разказва обстановката, какво се случва, кой стреля, от коя страна, апелирам, помогнете, елате да разберете и вижте със личните си очи какво се случва. Хората канят господин Гроси и водачите на страните-членки на МАГАТЕ непосредствено на разговор, изясняват, че отбраната е нужна освен за нас, локалните поданици, само че на първо място за по-голямата Европа като такава. Ако, не дай си Боже, се случи нещо непоправимо в атомната електроцентрала, тогава от Берлин до Истанбул най-малкото ще бъде неприятно, а може би и по-големи територии в Европа.

Какво чака администрацията?

- Лично аз виждам на идването на групата със въздържан оптимизъм. Директорът на МАГАТЕ незабавно отхвърли прокарваната от Запада концепция за така наречен " демилитаризация ". Преведено на елементарен език те упорстват да се смъкна защитата от атомната централа. Тук Гроси сподели, че е срещу. Е, в края на краищата, на никое място по света няма нито една атомна електроцентрала или каквото и да е повече или по-малко съществено оборудване, където да работят без отбрана.

ГОТОВИ НА ВСИЧКО

Самата атомна централа към този момент е в употреба. Има два енергоблока - пети и шести. Другите четири, съгласно Рогов, " са в планов ремонт и в леден запас ". Това е нормална процедура за атомна централа, изяснява служителят.

„ Енергията отива както на левия, по този начин и на десния бряг на Днепър, както беше преди “, споделя той.

От друга страна, управляващите в Запорожие чакат провокации от Киев. Не изключват даже злополука. В за този вероятен случай те даже създадоха проект за евакуация на популацията, сподели ръководителят на регионалната администрация Евгений Балицки,

- В момента Запорожката АЕЦ работи обикновено, равнището на радиация енормално. Но, знаейки измамността, безразсъдството и безпощадността на киевския режим към хората, ние, несъмнено, се подготвихме за всяко развиване на обстановката и по тази причина разработихме проект за евакуация на популацията при положение на такава нужда, - сподели той

КАКВО СЛЕДВА? ШЕСТ ВАРИАНТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЪБИТИЯТА

Сергей Марков, шеф на Института за политически проучвания, изясни по какъв начин ще се развият събитията в своя телеграм канал. (Всички тези варианти са в низходящ ред - от най-вероятната до най-фантастичната)

1. Най-вероятният вид съгласно политолога е „ мека отстъпка на Русия “.

- Русия в затворен формат ще подсигурява, че нито ще изключи от електричество територията на киевския режим, нито ще свърже Крим или Донбас към далекопроводите. Русия няма да поеме ръководството на Запорожката АЕЦ от Енергоатом в Киев и няма да я трансферира на Росатом, написа специалистът.

2. Не е изключен така наречен " нулев вид " с цялостно прекъсване на станцията. Това е допустимо, в случай че съветската страна разбере, че същинската злополука е напълно действителна.

3. " Трудният вид " - Русия изцяло изключва Украйна от АЕЦ, а Росатом я взема под собствен надзор.

4. Киев към момента търси скандал с радиоактивно замърсяване. В такава обстановка ще има ужасна филантропична злополука, ще пострадат милиони хора, на първо място в самата Украйна.

5. " Твърдият отговор " на Русия - Министерството на защитата нанася удари по атомната електроцентрала Хмелницки, която се намира доста покрай територията на Полша. В този случай, по думите на Марков, " стартира политическа нервност на Запада ", само че това може да докара до стремежи резултат – най-вече до няколко дни по-късно обстрелът на Запорожката атомна електроцентрала ще бъде спрян.

6. " Пълна отстъпка на Русия " (последният най-невероятен резултат). Той включва цялостното предаване от Русия на Запорожката атомна електроцентрала под контрола на МАГАТЕ. Тоест – на работните структури на Организация на обединените нации. Тоест на Съединени американски щати. И след известно време, доста малко, станцията ще бъде трансферирана назад на Украйна.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР