В САЩ най-голямата компания за пазаруване е Amazon. Microsoft обаче

...
В САЩ най-голямата компания за пазаруване е Amazon. Microsoft обаче
Коментари Харесай

Microsoft се съюзява с американска верига магазини, за да надминат Amazon

В Съединени американски щати най-голямата компания за извършване на покупки е Amazon. Microsoft обаче не ѝ симпатизира. Вместо това тя стартира партньорство с Albertsons , втората най-голяма верига магазини в Америка, с цел да я достави със програмен продукт.

Amazon е компания с невъобразим триумф, способна да ви продаде всичко (от фитнес съоръжение до пакетче дъвки) непосредствено пред вашата врата. Преди две години тя закупи Whole Foods и от този момент възнамерява да отвори магазини Amazon Go на всички места в Съединени американски щати. Затова е разбираемо за какво Albertsons желае да я детронира от престола и към тази концепция се причислява и Microsoft. Компанията ще даде на всички магазини на Albertsons софтуерниъе пакети Microsoft Azure и 365 . Ануж Ханда, представител на веригата магазини, показа, че ходът „ще преобрази прекарванията на клиентите в магазините ни„. По-конкретно, Albertsons желае да се възползва от когнитивните технологии и AI механизмите, които Microsoft може да предложи.

Целта на Microsoft пък е „да се отстрани напрежението, което клиентите изпитват в хранителния магазин„. Според компанията, хората ще могат по-бързо да откриват търсените от тях артикули и ще чакат по-малко на опашки. Служителите на Albertsons пък ще могат ефикасно да наблюдават инвентара си и да реагират мигновено, когато липсва стока. Фирмата за извършване на покупки към този момент е обновила платформата си за електронни поръчки, работейки напълно с Microsoft Azure. Бензиностанциите на Albertsons пък ще действат чрез специфични приложения, работещи още веднъж на Azure. Така американските жители ще могат да заплащат за гориво с телефона си.

Това не е първият път, в който Microsoft се пробва да въздейства на продажбите на дребно. Миналия юли компанията конфигурира и в компютрите на Walmart софтуера Azure и 365. А през януари стартира колаборация с Kroger в основаването на високотехнологични магазини в Охайо и Вашингтон.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР