В сърцето на Стария град в Несебър беше открита -

...
В сърцето на Стария град в Несебър беше открита -
Коментари Харесай

Световни колекционери пазаруват в Несебър

В сърцето на Стария град в Несебър беше открита - без фанфари и несъразмерен всемирски звук - невероятна и красива експозиция на модерно изкуство, наречена „ Untitled, Surprise! Surprise! “. Международният куратор Стефан Стоянов и специалист номер едно в диамантите и антиките Мирела Ненчова под егидата на марката SSG показват произведения на фамозни имена от международната арт сцена. 



Между тях са именитият Зураб Церетели, звездата от Москва Айдан Салахова, фотографът нон конформист Сергей Борисов. Произведенията им са изложени дружно с тези на авангардиста Сашо Стоицов, графика Людмил Георгиев, нереалния живописец Деян Вълков, надарена млада художничка от Ню Йорк Миряна Тодорова, скулпторките Мария Апостолова и Лаура Пармакова. Жанрове и стилове се преплитат в неизмеримо истинска атмосфера и идея, която не са типични за Несебър – измежду интериор от XVIII век.



„ Стефан е от най-смелите ценители на ювелирните шлагери. През 2019-а ме предложения да вземам участие в неговия щанд на международното ревю за изкуство и дизайн в Бахрейн, където демонстрирах авторски броеници уникати SSG. Успехът ни беше необикновен - членове на кралската фамилия на Бахрейн направиха серия от откупки. Получихме и специфична покана за гастрол в най-известното ревю за бижута в Близкия Изток - Jewels of Arabia. По време на карантината Стефан предложи взаимен план в България, защото арт акциите му в Пекин, Шанхай, Ватикана и Лондон са отсрочени за 2021-а заради пандемията. Беше ми любопитно какво ще измисли за моето малко и старинно пространство. А в този момент залата е заредена с изключителната сила на кураторските му решения - изложбата безусловно излезе от рамките на галерията и се разпростя по стълбите и коридорите на галерията в Несебър. Известен маджарски колекционер, който от години летува на Черноморието ни, към този момент резервира работа на Сашо Стоицов. Брилянтните абстракции на Миряна Тодорова също предизвикат нечуван интерес измежду българите и чужденците “, разяснява Мирела Ненчова.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР