В Сърбия почти сигурно ще има режим на тока през

...
В Сърбия почти сигурно ще има режим на тока през
Коментари Харесай

Разкриха таен план на властта в Сърбия. Какво готвят за зимата?

В Сърбия съвсем несъмнено ще има режим на тока през зимата. Въпреки че електроенергийната компания на страната изрично отхвърля това, в. " Данас " разполага с данни, че се възнамеряват спирания на тока, съобщи БГНЕС.

" Към момента няма да има задоволително ток и огромният въпрос е дали ще може да се внесе нужната електрическа енергия. Дори и да има остатъци на тържищата за електрическа енергия, EPS (националната електрическа компания на страната - бел.ред.) няма пари и няма от кое място да ги заеме ", заяви за в. " Данас " източник, непосредствен до електроенергийната компания на Сърбия, поискал анонимност. А повода, заради която компанията не може да изтегли заем, е че " е изцяло безсмислено EPS да тегли заеми, с цел да купува ток на цена от 750 евро и да го продава на 45 евро за мегаватчас ".

Експертите предвиждат, че тази зима на EPS ще липсват общо 2,2 милиона киловатчаса електрическа енергия. Според настоящите цени на електрическата енергия на фондовите тържища, това значи, че Elektroprivreda Srbije ще би трябвало да заплати към 1,5 милиарда евро за изчезналите количества през зимния сезон. А компанията не разполага с тези средства.

При подобен дефицит потребителите ще останат без ток за по-дълъг интервал от време.

Министърът на минното дело и енергетиката Зорана Михайлович съобщи, че няма проекти за ограничение на електрическата енергия за семействата, нито че държавното управление е взело решение да усили цената на електрическата енергия за стопанската система и че проектът на страната е да обезпечи повече произвеждане на електрическа енергия.

Министърът на финансите на Сърбия Синиша Мали обаче заяви, че цената на електрическата енергия за стопанската система ще се усили.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР