В Санкт Петербург руският свещеник Григорий Михнов - Вайтенко, който

...
В Санкт Петербург руският свещеник Григорий Михнов - Вайтенко, който
Коментари Харесай

Свещеник от Санкт Петербург е заплашен от каторга в Сибир заради панахида за Навални

В Санкт Петербург съветският духовник Григорий Михнов - Вайтенко, който планираше да отслужи панихида в памет на Алексей Навални и бе задържан от управляващите, е получил инсулт в ареста. Мъжът е приет в болница. Предстои свещеникът на бъде съден, че е провел забранен опозиционен протест, а не панахида.

 

„ Неговият юрист извика кола за спешна помощ в 43-то полицейско ръководство, Григорий беше откаран в болничното заведение и беше взето решение да бъде приет в болница, той е с инсулт “, заяви депутатът от Законодателното заседание на Санкт Петербург Борис Вишневски в телеграм канала си, представен от " Медуза " и Actualno.

 

По-късно псковският политик Лев Шлосберг заяви, че Михнов - Вайтенко е в реанимация. " Надявам се, че лекарите са овладели обстановката в точния момент и има вяра да няма съществени последици ", добави Шлосберг.

 

Правозащитникът и архиепископ на Апостолическата православна черква Михнов - Вайтенко бе оповестил на страницата си във Facebook на 16 февруари, че ще направи панихида за Навални на Соловецкия камък на Троицкия площад в Санкт Петербург - един от паметниците на политическите репресирани. Още на идната заран той е бил арестуван на излизане от вкъщи си и откаран в 43-то РПУ в града, а същата вечер към този момент е извикана кола за спешна помощ за него и е закаран в болница.

 

Според правозащитници, на Григорий Михнов - Вайтенко е повдигнато обвиняване за образуване на разкритикуван протест. Делото против него най-вероятно ще се гледа на 19 февруари.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР