В съгласие с другите двама говорители на НКМ, професорите Ана

...
В съгласие с другите двама говорители на НКМ, професорите Ана
Коментари Харесай

Проф. Овчаров: Сега топката е в полето на РСМ

" В единодушие с другите двама представители на НКМ, професорите Ана Кочева и Пламен Павлов, декларирам, че като цяло утвърждаваме изказаната по-рано позиция на Политическа партия ГЕРБ и на нейния ръководител господин Бойко Борисов във връзка с така наречен френско предложение по отношение на Република Северна Македония. Всъщност е по-добре то към този момент да бъде наричано " предложение на Европейския съюз ". Очевидно на този стадий това е най-подходящия вид, който България може да получи ", съобщи проф. Николай Овчаров, представител на Националния кръг " За Македония "  

" Същевременно желая да заявя, че това предложение би трябвало да се преглежда и отстоява от българската дипломация като рамка, в чиито граници занапред предстоят договаряния, което би трябвало да бъде ясно написано в съответните документи. Хубаво е, че в тези договаряния към този момент страна става Европейски Съюз, чиито член е Република България. Именно в тези договаряния ще би трябвало да се намерят подобаващите и удовлетворяващи българската страна решения по отношение на историческата и езиковата проблематика. И един път вечно да се не помни думата българско " малцинство " в РСМ, която някои политици безразсъдно използват в изявленията си. Защото, както се видя от последните два дни, в България към този момент се надигат македонисти, претендиращи за " македонско " малцинство у нас ", добави той.

" Сега топката е в полето на РСМ. И в този момент ще стане ясно какъв брой тя фактически желае да стане член на Европейски Съюз. Нещо, в което персонално аз надълбоко се съмнява ", заключи, проф. Овчаров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР