В Съединените щати - в Сената беше гласуван законопроект за

...
В Съединените щати - в Сената беше гласуван законопроект за
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ гласува законопроект за отпускане на $95 млрд. на Украйна, Израел и Тайван

В Съединените щати - в Сената беше гласуван законопроект за разпределяне на помощ за Украйна, Израел и Тайван - на стойност 95 милиарда $.

Законопроектът за разпределяне на помощ в размер на 95 милиарда $ за Украйна, Израел и Тайван мина сполучливо през процедурно гласоподаване в Сената. Вотът се отнасяше за това дали въпросът за приемането на пакета да бъде обсъждан изобщо, като за задачата беше належащо утвърждение от най-малко 60 гласа.

Горната камара на Конгреса обаче гласоподава с 67 на 32 гласа в поддръжка на помощта, като изненадващо тя беше подкрепена и от 17 републиканци.

Все още не е ясно по кое време сенаторите ще съумеят да прегледат окончателната версия на текста, откакто преди този момент представителите на Републиканската партия отхвърлиха съглашението за границата с Мексико, която трябваше да отблокира помощта за Киев, Тел Авив и Тайпе, оповестява БНР.

Лидерът на демократите в Сената Чък Шумър дефинира настоящето гласоподаване като добра първа стъпка и даде обещание работата в камарата да продължи до момента в който не бъде свършена.

Дори обаче да бъде признат в Сената, не е несъмнено, че новият законопроект ще успее да мине в долната камара на Конгреса. Много републиканци там, в това число ръководителят Майк Джонсън, гласоподаваха срещу в допълнение подкрепяне на Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР