В съдебната система има проблем, който се задълбочава от няколко

...
В съдебната система има проблем, който се задълбочава от няколко
Коментари Харесай

ФУРИЯ! Изпуснаха Дончева в БНТ, тя взриви ефира: Гешев, Сарафов и Тодоров да подадат оставките

В правосъдната система има проблем, който се задълбочава от няколко години, а в този момент следим дребна самобитна кулминационна точка. Така водачът на „ Движение 21 “ и член на Левицата Татяна Дончева дефинира пред Българска национална телевизия свадите в прокуратурата от последните дни.
Според нея всички участници в тях би трябвало да подадат оставки – Иван Гешев, Борислав Сарафов, Ясен Тодоров, а Народното събрание незабавно би трябвало да попълни квотата си във Висш съдебен съвет.
Татяна Дончева съпостави раздора сред основния прокурор Иван Гешев и заместникът му Борислав Сарафов с времената на Никола Филчев и убития Николай Колев.
„ Още до момента в който Гешев беше прокурор в профилираната прокуратура, разбрахме, че това момче не е за тази работа, която кукловодите са му отредили. По две аргументи – първо, тъй като полицаят е установка. Това е психопрофил, прочувствена, физическа, интелектуална и психическа даденост, която е пригодена за дадени места и е доста ефикасна, само че има и работни места в правораздаването, за които не е пригодена. Сега сме създали даването на прокуратурата на Академията на Министерство на вътрешните работи – Сарафов и Тодоров са от една група, а Гешев – от годината след тях.
Когато Филчев беше основен прокурор, Филчев живееше в поделението на баретите, тъй като се опасяваше, че някой някъде ще го убие.
Гешев първо беше под въпрос. За разлика от Филчев, той беше под въпрос и още отпреди това се разясняваше – „ Абе, това момче, добре ли са го огледали, става ли за тая работа? “.
Три години той не можа да се сети какво проверява и за какво го проверява – и не става дума единствено за Барселонската къща, а за джуджета, фотоволтаици и други такива неща.
Обстоятелството, че отвред ни натискат за промени в правосъдната система, значи че казусът е доста по-голям от това дали ще нарекат един пукот атентат или ще ми навират израелските ционисти на всяко пето изречение и ще считат, че от това ще имат някаква интернационална индулгенция, че от това Америка ще им даде поддръжка – да вървят в Америка за щяло и не щяло по частни предложения, да не е ясно какво тъкмо вършат и какво целят тъкмо.
Това е казусът – погрешно е явно действието на прокуратурата и то би трябвало да бъде поправено. Корекциите касаят няколко неща – най-трудното е конституцията, по-късно – органите в правосъдната система, попълването на Висш съдебен съвет, което Народното събрание би трябвало незабавно да направи дружно с бюджета “, сподели Дончева.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР